Projecten

In Medias Res: Ticket to the Future

studio omstand

Van 29 okt. t/m 11 dec. 2022 presenteerde Omstand, space for contemporary art >> In Medias Res: Ticket to the Future (CURATOR Fenne Saedt).

Ticket to the Future bracht de kunstwerken van acht kunstenaars bijeen die gewaagde toekomstvoorspellingen doen, of (droom)werelden creëren die ver van de onze af lijken te staan. Zij reageren niet direct op de grote thema’s die onze tijd domineren, zoals de oorlog in Oekraïne, woningnood, racisme, natuurrampen of depressieve klachten door de corona-epidemie, maar reageren juist indirect. Ze doen dit door nieuwe werelden te scheppen die zich de ene keer manifesteren in buitenaardse, verontrustende en soms ronduit dystopische kunstwerken. Vooral in tijden waarin de kleuren in onze fictieve werkelijkheid meer lijken te gloeien dan wat we daadwerkelijk om ons heen zien, hebben mensen een soort fantasie en verlangen naar een andere wereld.

In Medias Res is een tentoonstellingsreeks waar elk jaar opnieuw wordt gezocht naar een gemeenschappelijk thema of een gedeelde tendens die is te bespeuren in het werk van jonge makers. Ieder jaar organiseert Omstand een aflevering, om te snappen wat makers van nu beweegt. Het doel van deze serie tentoonstellingen is de tijdgeest van nu te (be)grijpen en in een soort tijdcapsule te vangen. De naam In Medias Res is ontleend aan de Latijnse term die zich vertaalt als: Een relatieve tijdsaanduiding, waarbij je midden in een verhaal valt. Vanuit die gedachte ontstond de kerngedachte voor deze tentoonstelling, het werd een thema dat allesbehalve nieuw is want elke tijd kent zo zijn eigen kleur. De eerste editie uit deze serie heet: Ticket to the Future

DEELNEMENDE KUNSTENAARS
Lema Ahmadi
Sarjon Azouz
Milla dL
Fabian Friese
Haevan Lee
Daan Peeters
Martyna Pekala
Sally Santana

//

(alle foto’s door Django van Ardenne)

Lema Ahmadi– Spirits, collage (2022)
– Wish you where here, mixed media – 180 x 110 x 90 cm. (2022)
//

 

Milla dLThe Walking Garden – Speculatif design – organic mixed media (2022)

//

 

Haevan Lee– Uit de serie The Cosmic Race, oil on canvas inclusief frame 35 x 55 cm (2020)
– Buffer Zone, oil on canvas/ installatie 157 x 911,5 cm (2021)

//

 

Daan Peeters


Defending an illusion – Kneed epoxy, gips, olieverf (2021)

//

 

Sarjon Azouz


Bimbo Zygote – video installatie (2022)

//

 

Fabian Friese
Sleeping Architect, immersieve mixed media installatie

//

 

Martyna Pekala

 

Metopia, mixed media video-installatie (2022)

//

 

Sally SantanaAccidental Glass, mixed media video-installatie (2022)

gerelateerde kunstenaars In Medias Res: Ticket to the Future