Kunstenaar

Sarjon Azouz

fakebsn.com

Sarjon Azouz (Aleppo, Syria, 1996, studeerde ArtEZ University of the Arts, fine art/ BEAR, Arnhem, BA (2022). Sarjon woont en werkt in Arnhem.

Sarjon Azouz werkt als  multidisciplinaire kunstenaar onder andere met het begrip ijdelheid van kunstenaars en doet onderzoek naar identiteitspolitiek. Dit doet hen door het schrijven en vertellen van verhalen, het ontwikkelen van performances en het maken van audiovisuele werken en kunstinstallaties. Met geluid, woorden en rekwisieten bouwt Azouz composities die voor verschillende ruimte- en media-interventies telkens kunnen worden aangepast, waarmee hen werelden bouwt die meestal sociale en culturele constructies uit het echte leven omvatten.

Hun praktijk draait om het vinden van verschillende manieren om ruimte te creëren voor de vele alter ego’s die hen hanteert. Hun namen zijn Sarjon, Sargon, Shivers, Ra’sh, BIMBO ZYGOTE, Gore Dealer Baby, Asmahan, en NIET Laila! Het zijn allemaal namen die debatteren in een post-narratief bestaan over motieven, denkbeelden en implicaties van hun bestaande lichaam. De terugkerende vraag is telkens Waar besta ik en richt zich op het “waar”. Waar krijgen deze {Ik}’s zeggenschap, urgentie en controle? Als ze uiteindelijk spreken, maakt het niet uit wat ze daadwerkelijk te zeggen hebben. Azouz’praktijk richt zich op de rekwisieten, ruimtes en instrumenten die hen nodig heeft om hun stem te vinden en hun macht te verwerven en daarmee het publiek uit te dagen hun eigen agency en de impact van identiteitspolitiek op deze werelden te bevragen.

 

Kijk ook:
https://www.instagram.com/_sarjon_/

Activiteiten van Sarjon Azouz binnen Omstand