PROJECTLOCATIES

Omstand, presentatieruimte voor actuele kunst

Omstand is een KUNSTPODIUM voor hedendaagse beeldende kunst en organiseert tentoonstellingen en een randprogramma met artist-talks. Het cureren en presenteren van actuele tentoonstellingen is de kernactiviteit van Omstand. We zijn een kunstpodium voor professionele kunstenaars  en tonen actuele ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst, van volledig autonoom werk, tot werk dat zich wil verhouden tot onderwerpen die op dit moment leven in onze cultuur en maatschappij. De intuïtie en de autonomie van zowel de kunstenaar als de curator staat daarbij centraal.

We beschikken over bijna 150 m2 vloeroppervlak aan eigen tentoonstellingsruimtes, verdeeld over diverse ruimtes, in en rondom de oude elektriciteitsfabriek aan de Van Oldenbarneveldtstraat 92A, vlakbij het centrum van Arnhem.

 • Turbinekamers (3)
  De voormalige machinekamers in het bedieningsgebouw van de PGEM. Serie van 4 ruimtes/kamers. In totaal 70m2. en 5,5 meter hoog.
 • Accuruimte (2)
  Voorheen was dit de accuwerkplaats in het bedieningsgebouw van de PGEM. Opp. 40m2, 5 meter hoog.
 • Trafohuisje (4)
  Bij de ingang van onze wijk – hoek Westervoortsedijk / van Verschuerwijk – staat een Transformatorhuisje. Omstand gebruikt dit gebouwtje voor film en videopresentaties (permanent). Opp. 10m2,  2,3 meter hoog.
 • Paviljoen (1)
  Een glazen gebouwtje van tweedehands bouwmaterialen. Opp. 20m2, hoogste punt 4,25 m.

Hieronder een overzicht van de verschillende projectlocaties en de locatie op een stadsplattegrond van Arnhem:

plattegrond-PULSE-liggend-01

Entree

 

 Turbinekamers

 

 

AccuruimtePaviljoen

 
Trafohuisje