Kunstenaar

Milla DL

www.milladlstudio.space


Milla dL (SA, 1999),
studeerde Interdisciplinary Arts (iArts) aan de Maastricht Institute of Arts. BA in 2022. Ze groeide op in het Midden-Oosten, voornamelijk in de VAE en Qatar.

 Milla dL is een kunstenaar en ontwerper die werkt met digitale schilderijen, beeldhouwmaterialen en biomaterialen. Ze produceert kunstwerken, prototypes en schrijft essays. Hierin onderzoekt de ziel en de toekomst van de aarde: Hoe deze tot bloei komt door de segmentatie van structuren, zich eindeloos herhalend door verschillende materialen, in hun groei en verval. Daarnaast maakt ze een filosofische reis om te begrijpen waarom de mens de natuur wil overwinnen. Als methode om deze fascinaties over te brengen, voegt dL kunst en speculatief denken samen om plausibele toekomsten te creëren waarin haar creaties een ethische context krijgen die ons laat nadenken over onze huidige manier van leven.

In de expo Ticket to the Future toonde ze een futuristisch researchproject The Walking Garden dat zich afspeelt in 2085. Een interdisciplinair project waarin kunst en speculatief ontwerp worden samengevoegd, geïnspireerd door dL’s opvoeding in de Khaleej, en de ongrijpbare gesloten cultuur van Harmala. Ze maakte een bodysuit van biologisch afbreekbare en in wateroplosbare materialen zoals agar-agar bioplastic en onverzegeld gips. Na een verblijf in het Midden-Oosten was dL in staat haar filosofische overtuigingen als kunstenaar te formuleren en dacht ze een ‘wat als’ scenario uit en formuleerde ze hoe het artefact (het bodysuit) verder kon extrapoleren. “Er is maar één levensdoel: Het bouwen van een prototype van een gemodificeerd lichaamspak waarop planten groeien voor je voeding en onderdak. In ruil daarvoor wordt u gedwongen uw lichaamsruimte te delen (symbiotisch) met deze levende organismen die uw bewustzijn en aandacht opeisen door uw bewegingsvrijheid en milieuacties te dicteren.”

Zie ook: https://www.instagram.com/p21m02d147/

Activiteiten van Milla DL binnen Omstand