studio omstand

met:
Bart Nijboer & Eduards Zarins, Ide André, Anan Striker & Canan Yurdakul en Eva Schmeckenbecher.

foto: Outside in, videoinstall. van Eva Schmeckenbecher
foto’s Ida en Rob Groot Zevert

PROGRAMMA: van 3 maart t/m 1 april 2018


In de Turbinekamers  >> “Archives” van Bart Nijboer en Eduards Zarins. Curator Studio Omstand.

Zarins en Nijboer bouwden  in de Turbinekamers 4 verschillende scènes. De sfeer in de kamers is theatraal, haast filmisch. Net als in Tarkovsky’s Stalker lijkt het alsof de twee mannen ons door een gebied gidsen dat bekend staat als de zone om een ​​kamer te vinden die wensen toekent.
              

 

 

Accuruimte >> “Too Ready to Rumble” van Ide André. Curator Lieven Hendriks voor Studio Omstand

In “Too Ready to Rumble” toont schilder Ide André zijn laatste werken. Een prachtige verstilde presentatie in de meest museale setting die Studio Omstand ooit heeft getoond.
      

 

 

Paviljoen >> “Now My Helmet’s On, You Can’t Tell Me I’m Not In Space” van Anan Striker & Canan Yurdakul. Curator Studio Omstand i.s.m. Mireille Tap 

Een autobiografische totaalpresentatie met barrières. Een installatie met hindernissen afgerond met een verzameling van rauwe keramiek en geschenken door CANAN + ANAN.
              

 

 

Trafohuisje nr. 1 >> video-loop “Outside In” van Eva Schmeckenbecher. Curator Jeroen Glas voor Studio Omstand

De video-installatie  “Outside In” met fantastische soundscape /annex geluidsbewerking van Héctor Moro is speciaal voor deze plek ontwikkeld door Eva Schmeckenbecher. De videoprojectie toont telkens architectonsiche beeld-elementen die ook in het huisje zelf te vinden zijn. Door close-ups van korte acties,  geprojecteerd in verschillende standen en snelheden, samen met de zilverkleurige isolatiepanelen op de vloer creëeren bij elkaar een scaleidoscopisch effect.