Nieuws

In Your Touch, I Remain – Wegens succes verlengd –

studio omstand

Onze huidige tentoonstelling: In Your Touch, I Remain wordt wegens succes verlengd. In Your Touch, I Remain is nog te zien t/m 10 oktober 2021 en te bezoeken elke vrij-zat-zondag van 12:00-17:00

Met deelnemende kunstenaars:
Riun Jo
Emmeline de Mooij
Solenne Tadros
Suyoung Yang
Narges Mohammadi

Omstand, space for contemporary art
Van Oldenbarneveldtstraat 92 A, Arnhemvan boven naar beneden / van links naar rechts: In Gratitude / Narges Mohammadi, Poging tot een Dutje/ Emmeline de Mooij, (x)odus / Solenne Tadros, In Gratitude / Narges Mohammadi, Work from the series A Porous Room / Suyoung Yang, (x)odus / Solenne Tadros, A Porous Room – series / Suyoung Yang, 집/Jib / Riun Jo  (2x).

foto’s Ivonne Zijp

 

Agenda/ programma:

18 september 2021:
Rondetafelgesprek met deelnemende kunstenaars × ouders
Moderator: Nazmiye Oral
Lokatie: Omstand, Van Oldenbarneveldtstraat 92A, Arnhem|
Taal: English
Deelnemers: Riun Jo, Suyoung Yang, Solenne Tadros, Emmeline de Mooij and Narges Mohammadi
Schriftelijk gedocumenteerd door Melisa Can
Reserveren verplicht: LET OP: Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar – 30 plaatsen – reserveer uw plaats via de LINK hieronder:

Round Table Conversation artist x parents: 18 Sept. 2021

 

19 september 2021
Performance door Narges Mohammadi
van 9:30-20:30 (CET)
Lokatie: Omstand, Van Oldenbarneveldtstraat 92A, Arnhem
Reserveren verplicht: LET OP: Beperkt aantal plaatsen beschikbaar – Er zijn slechts 16 plaatsen beschikbaar – reserveer uw plaats via de LINK hieronder:

Performance by Narges Mohammadi: 19 Sept. 2021

 

23 september 2021
Artist talk met Narges Mohammadi
Moderator: Fenne Saedt.
van 20:00-22:00 (CET) (zaal open 19:30)
Lokatie: Bar De.Groen i.h.k.v. TE GAST BIJ DE.GROEN: OMSTAND
Reserveren verplicht: Reserveer uw plaats via de LINK hieronder:

TE GAST BIJ DE.GROEN: OMSTAND – Artist talk met Narges Mohammadi

 

In Your Touch, I Remain is de titel van de tentoonstelling, volgend op onze eerste artist-in-residence periode bij Omstand.
Narges Mohammadi presenteert na een 6 weken lange residency nieuw werk en een performance in een groepstentoonstelling met kunstenaars Riun Jo, Suyoung Yang, Solenne Tadros en Emmeline de Mooij. Elke zomer biedt Omstand een kunstenaar de unieke mogelijkheid om een tentoonstelling te realiseren, in combinatie met een verblijf- en werkperiode. Omstand heeft gekozen om voor dit project de samenwerking op te zoeken met Sonsbeek20→24. De keus voor een deelnemende kunstenaar is in gezamenlijkheid bepaald in samenspraak met één van de curatoren van Sonsbeek20→24. In dit geval Amal Alhaag.
In Your Touch, I Remain onderzoekt het ‘residu’ als verbindende schakel tussen het verleden en het nu, als testament van de vormende impact van vorige generaties op onze realiteit. Vanuit Mohammadi’s benoeming van het ‘residu’ als de in ons lichaam achtergebleven sporen van onze (voor-)ouders benaderd de tentoonstelling thema’s rondom ‘the bodily’, aanraking en intimiteit, memorie, huid, polyfonie en tactiliteit.

 


Nog even ander nieuws:

OMSTAND ontvangt opnieuw steun van het MondriaanFonds voor het nieuwe jaargang 2022: We zijn trots op het commentaar dat de adviescommissie van het MF gaf over Omstand:

“De commissie oordeelt positief over de aanvraag van Omstand. De commissie is enthousiast over het artistiek inhoudelijk profiel van de organisatie. Het is een plek waar verfrissende ideeën en nieuwe denkbeelden de ruimte krijgen en in de programmering worden ingebed. De diversiteit aan kunstenaars en relevante thema’s getuigen van lef, nieuwsgierigheid, zelfkritiek en artistieke groei. De commissie heeft er vertrouwen in dat Omstand met haar programmaplan voor 2022 het beoogde publiek zal bereiken.”

Mondriaan Fonds 2022!

 


In Your Touch, I Remain
wordt ondersteund door: Stroom Den Haag, Mondriaan Fonds, Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem en Prins Bernhard Cultuurfonds. Met dank aan: Rob Groot Zevert (Producent Omstand), Amal Alhaag (Curator namens sonsbeek 20→24 curator team), Stein van der Ziel (Tentoonstellingsmanager), Ivo Rodrigues (Hoofd productie), Kexin Hao (Grafic Design)