studio omstand
Afb. Compositie met Bodybuilder David Flawinne, 2021 (fragment). Part of M-residentie, M Leuven (BE) door Jivan van der Ende.

Welkom bij de tentoonstelling: OP DE HUID

Expositie van 23 oktober t/m 28 november 2021
Openingstijden: elke vrij-, zat.- en zondag van 12.00 – 17.00 uur

Omstand, space for contemporary art
Van Oldenbarneveldtstraat 92 A, Arnhem
presenteert: OP DE HUID

Deelnemende kunstenaars:
Jivan van der Ende
Eefje Wijnings
Robin Speijer
Anya Janssen
Eduards Zarins
Marten Hendriks

Curator:
Jaap Kroneman i.s.m. Omstand

Zijn al de werken in deze tentoonstelling op de huid? Heeft video een huid?
Het vertrekpunt voor deze tentoonstelling wordt gevormd door het werk van Jivan van der Ende en Eefje Wijnings; twee kunstenaars met een achtergrond in de mode. Eefje zich verzet tegen iedere vorm van inhoud, betekenis of concept. Ze denkt alleen aan vorm, kleur en textuur. Terwijl Jivan juist het ontstaan van betekenis en de verandering naar inhoud of concept onderzoekt. De schilderijen van Robin Speijer en Anya Janssen passen naadloos in deze tentoonstelling. Geplooide lappen van Robin, heel precies geschilderd. Anya Janssen maakt schilderijen waar huid op is te zien. Veel huid. De bijdrage van Eduards Zarins bestaat uit een korte film. Zarins draagt in deze film een kostuum, beweegt zich in een decor en speelt een rol. De film gaat over beweging creëren en Zarins probeert er zo lang mogelijk van te genieten. Ten slotte Marten Hendriks. Hij beschilderd luciferdoosjes en post deze op Facebook.  Je zou willen dat die doosjes schilderijen zijn van twee bij tweeënhalve meter…

Is van alle werken in deze tentoonstelling de huid goed? Is automatisch de huid goed, als het werk goed is? Of werkt het ook andersom? Kun je bijvoorbeeld zeggen: dit is een geweldig schilderij ook al heeft het een afschuwelijke huid. Of: juist omdat dit schilderij een afschuwelijke huid heeft, is het een goed schilderij!

De werken in de tentoonstelling OP DE HUID kwamen hink-stap-sprong tot stand. Ze zullen tegen elkaar ‘opbotsen’ of juist geheime concies met elkaar aangaan.

We zouden het niet anders willen.

  MetropolisM publiceerde op de valreep over onze vorige expo een review, geschreven door Nadeche Remst. Thank you M M.

 

Klik op de foto hierboven of op de link hiernaast: reviews_het_lichaam_als_plek_van_herinnering

 

 


de projecten van Omstand worden ondersteund door: