studio omstand

De tentoonstelling ALMOST, BUT DEFINITELY is te zien van 6 april t/m 19 mei 2024 te zien in OMSTAND – space for contemporary art, Arnhem

OPENING op 6 april – 16:00h

 

Alle bijdragen in deze tentoonstelling vormen aanleidingen om het ene beeld met het andere beeld in verband te brengen. We combineren in deze tentoonstelling jonge én startende kunstenaars, zgn. mid-careers  en oudere kunstenaars met elkaar.
Voor de samenstelling van deze tentoonstelling kwamen we, tezamen met de gastcurator (Mattie van der Worm),  uit bij kunstenaars die in onze beleving zich verhouden tot het begrip essentie of noodzaak, of in ieder geval op zoek zijn naar zoiets:  De praktijk van een kunstenaar bestaat en ontstaat vanuit spel! Naast de ernst van alledag, wordt er een eigen spel gecreëerd dat zich beweegt binnen de zelf opgelegde speelruimte. Hetzij stoffelijk of denkbeeldig, opzettelijk of logisch. Vanzelfsprekend, zich al scheppend afbakenend. Binnen die afbakening zoekend naar een ogenschijnlijke orde die in vergelijk met de wereld buiten de studio vaak een stuk overzichtelijker is. De praktijk van een kunstenaar refereert daarmee aan het feit dat alle ernst van alledag ooit als spel is begonnen en herinnerd ons eraan om binnen ons bestaan met fantasie, met plezier en met speelse nieuwsgierigheid het speelvlak te observeren, te betreden en het spel te spelen.

Het getoonde werk van elke individuele kunstenaar in de tentoonstelling verwijst naar zowel zichzelf, als naar het oeuvre van de kunstenaar, als ook naar elkaar.  Mattie van der Worm is daarmee zowel samensteller, toeschouwer, kunstenaar als curator. Bezoek deze tentoonstelling zonder kennis, zonder context – vertraag, wen en blijf wachten tot alle meningen zijn gezakt en ontdek wat er dan voor in de plaats komt.

Expo ALMOST, BUT DEFINITELY is van 6 april t/m 19 mei 2024
bij OMSTAND – space for contemporary art
Van Oldenbarneveldtstraat 92 A, Arnhem
openingstijden: vrij-, zat.- en zondagen van 12.00 – 17.00 uur

De opening is op 6 april – 16:00h, met performance van Katie Duck
De finissage is op 19 mei – 16:00h, met een seance van Paul Goede

De deelnemende kunstenaars aan ALMOST, BUT DEFINITELY zijn:
AKMAR
Gijs Assmann
Dirk Braeckman
Katie Duck
Abul Hisham
Pieter Kusters
Dom Hans Van Der Laan
Han Schuil
Lawrence Weiner
Corine Zomer


Katie Duck – The Day After
Fotostill from a live performance by Katie Duck and Mohamad Mehdi Behrad on Ney flute – December 2023
Foto Mattievanderworm