foto’s Linnéa Gerrits (bovenste 2), onderste: Rob Groot Zevert

Rob Groot Zevert

Groot Zevert heeft een brede scope: hij is beeldend kunstenaar, curator, ontwerper, organisator, producent en adviseur van beeldende kunst en beeldende kunstprojecten. Hij produceert, op eigen titel, kunstwerken, toegepaste kunst, installaties en keramiek.
Groot Zevert produceert beeldende kunst. Van toegepaste kunst, installaties en keramiek tot grote ruimtevullende installaties. Commentaar op ruimtelijkheid en ruimtegebruik vormde eerder een belangrijk onderdeel binnen zijn oeuvre. Eerst in geometrisch abstracte driedimensionale beelden tot werkstukken en projecten waar figuratie en ‘een doelmatig karakter’ een steeds grotere rol kregen toebedeeld. Hij werkt in verschillende ruimtelijke media, zoals met video of performance. En met alle soorten materialen, klei, staal, hout, papier, kunststoffen, etc. Ook daarin zijn toeval en reactie bepalend. Door te kiezen voor keramiek als medium is zijn werk steeds meer terloops, geworden, alsof het er niet toe doet. Hij maakt nu beelden van klei, die het midden houden tussen herkenbaar en abstract / abstract en onherkenbaar. Het creatieve proces en vakmanschap is daarbij voor Groot Zevert net zo belangrijk als het eindresultaat.

In 2016 heeft Groot Zevert een korte periode geresideerd in de Geheime Bunker, om te ervaren wat andere deelnemers ervaren. Van oorsprong is Groot Zevert ook beeldend kunstenaar, vanuit die hoedanigheid was deze werkperiode ook een interessante match.

Korte CV:
– Oprichter en regelaar bij Studio Omstand
– Intiatiefnemer, hoofdorganisatie en co-curator van de Geheime Bunker sinds 2012
Werkperiode: Geheime Bunker werkperiode: maart 2016
– Curator en organisator bij Ernstig Geschikt
– Was organisator en curator bij MIR PROJECT
– Was initiatiefnemer en organisator bij Woeste Gronden (nu Code Rood)
– Was Initiatiefnemer en uitvoerder bij Showroom Arnhem
– Was medeoprichter bij het Snelwegmuseum
– Oprichter en organisator bij G.A.N.G. Arnhem (kunstenaarscollectief samen met Melle Smets en Hans Jungerius)
– Studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (nu Artez/dipl. ’91)
– Woont in Arnhem

 

 

Activiteiten van Rob Groot Zevert binnen Omstand