Kunstenaar

Koen Taselaar

koentaselaar.nl

Not Yet Titled, oils and acryl on canvas, 230 x 160 cm, 2018

(Rotterdam, 1986) studeerde aan de Willem De Kooning Academy Rotterdam en volgde residenties aan de MMCA Seoul, Calcutta Art Research Foundation, het EKWC te Oisterwijken het Textiel Lab in Tilburg. Zijn werk bestaat uit o.a. keramiek, maar vooral uit een doorlopende serie van tekeningen, waar zijn fascinatie voor tekst en afbeelding samenkomt. Letters, zowel als vorm, als in de tekst vormen daarbij de aanleiding. Een constante factor in zijn werk is een onderzoek naar leesbaarheid: waar vervaagt de leesbaarheid (tekst) en gaat deze over in de rest van de afbeelding (restruimte). Geïnspireerd door punk en de Do-It-Yourself cultuur maakt Koen verschillende risoprint publicaties van zijn tekeningen in zelfgemaakte magazines. Of tekeningen voor zijn Imaginaire Band serie: Het bestaande boek van niet bestaande bands.

Vanuit deze houding onderzoekt hij ook hoe andere media op een meer sculpturale manier beter bij zijn ideeën passen. Dit leidde tot een serie van keramische werken waarbij nutteloosheid en bruikbaarheid met elkaar botsen.

Taselaar werd genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs, wordt vertegenwoordigd door andriesse eyck galerie uit Amsterdam en had o.a. solotentoonstellingen in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam en het Textielmuseum, Tilburg.

Bekijk ook: Studio Visit: Koen Taselaar

Activiteiten van Koen Taselaar binnen Omstand