Kunstenaar

Brieke Drost

briekedrost.nl

Bovenste 2 foto’s: Props >>
In het kader van de expositie  State of Cling in Omstand, werden de tentoonstellingruimtes  “aangekleed”  (uitvoering i.s.m. Syzygy_collective)
– Schoen, olieverf/paneel, 14 x 11 cm, 2010
– Zwaardje,  tempera/paneel/koper, 11 x 18cm, 2021

(foto’s Django v. Ardenne)

Brieke is onderdeel van Syzygy_collective, samen met Sibylle Eimermacher en Mireille Tap. Een collectief van drie generaties vrouwelijke kunstprofessionals die hun krachten hebben gebundeld. De naam Syzygy slaat op het moment waarop drie hemellichamen zich in een rechte lijn ten opzichte van elkaar bevinden en beïnvloeden, zoals tijdens een zonsverduistering. Als collectief zijn ze toegewijd aan het intuïtieve, intieme, zachte en  verbindende. Kwetsbaarheid zien ze als kracht!
Brieke zoekt altijd naar vormen van samenwerkingen, het uitwisselen van ideeën en kennis over kunst. Kijk bijvoorbeeld eens naar: https://briekedrost.nl/#close_encounters  Ongevraagd en dus zonder vooraankondiging, laat Brieke een werk van haar bij toeschouwers thuis bezorgen. De interactie die ontstaat tussen het werkje, de maker, de bezorger en/of de ontvanger houdt ze bij in een blog.

Insta: brieke_drostiek

Activiteiten van Brieke Drost binnen Omstand