studio omstand

met: Ruben Kragt, Robin Meyer, Ivonne Zijp en Erik Wesselo

PULSE 6 was van 2 april t/m 24 april 2018
PROGRAMMA:

afb. boven: Tijdens de opening van PULSE 6 begonnen we zonnebloemen op te kweken in het Paviljoen voor de hele buurt. De hele maand april konden we ze zien groeien ze in de kas. Daarna werden ze geplant in de buurt.

Turbinekamers “Silverado” door  Ruben Kragt en Robin Meyer
curator: Lieven Hendriks voor studio Omstand

Silverado is de titel van de tentoo nstelling met werk van twee jonge schilders: Ruben Kragt (‘88) en Robin Meyer (‘88). De schilderijen die zij tonen zijn persoonlijke vertalingen van de wereld om ons heen. Er zijn tussen beide schilders net zoveel overeenkomsten als verschillen. Wat hen beide in hoge mate verbindt is de vitale houding ten opzichte van de schilderkunst. De schilderijen laten de dynamische interactie zien tussen het plan, het avontuur van het maken en het risico van de mislukking. www.rubenkragt.nl en www.robinmeyer.nl
Ruben Kragt, The Great Hollow, 190x140cm, olieverf, 2016 / Robin Meyer, PING, 50×80 cm, olieverf,  2015

 

De Accuruimte presenteert: Museum 5VEP “Hemelruim” door Ivonne Zijp
Curator Heidi Linck,

Tijdens haar werkperiode in 2012 in de Geheime Bunker heeft kunstenaar/fotograaf Ivonne Zijp tekeningen op de muren gevonden, die door de natuur zijn ontstaan. De weidse landschappen die zij ontdekte, doorbreken het massieve, hermetische karakter van de bunker met ruimte voor een reizende geest. Ivonne Zijp weet de illusie te wekken van een sterren-hemel, de maan en planeten en snijdt daarmee thema’s aan als lokaliteit, natuurkunde en ruimtevaart. Het platte vlak en de eindeloze dieptes die haar fotografie laat zien, combineert zij in deze presentatie met videobeelden.
meer info:  www.geheime-bunker.nl  en  www.ivonnezijp.nl


foto: Ivonne Zijp, Sphere, Piëzoprint, 2016

 

Trafohuisje nr. 1 “20 Horsemen” door Erik WesseloCurator: Studio Omstand
Fotograaf, performance- en videokunstenaar Erik Wesselo is een meester van de timing en dramatische effect. In Trafohuis Nr.1 de videoloop ‘20 Horsemen’. Oorspronkelijk opgenomen in Lesotho ZA, op Super 16MM. Een indringende en zinderende ervaring van beeld en geluid. Telkens per persoon of met een beperkt aantal personen toegankelijk.

 


afb. Erik Wesselo filmstill uit 20 Horsemen, 2014 © erik wesselo – courtesy Annet Gelink Gallery Amsterdam.