Projecten

PULSE 14

studio omstand

met: Mark Kramer, Quinten Dierick, Marjoke van de Plassche en Simone Bennett

 

PROGRAMMA: van 4 t/m 26 maart 2017


Turbinekamers:
Mark Kramer // DISPERSION
samenstelling Mark Kramer  i.s.m. Studio Omstand / http://markkramer.nl/
Presentatie van eigen werk. Het werk van Kramer ontstaat vanuit een fascinatie voor nevels, voor ‘licht en leegte’ en ruimtes en kenmerkt zich door stippellijnen, stippelvelden en stippelruimten, waarmee hij (lege) ruimtes accentueert.
Uitgangspunt van de tentoonstelling Dispersion zijn de kenmerkende onderdelen van het gebouw, de rolluiken, de houten vloeren met roosters in relatie tot zowel het daglicht als het toegevoegde artificiële licht. Kramer maakt installaties en sculpturen en onderzoekt begrippen als leegte, lichtheid en verstilling.

web_5042
foto: rob groot zevert
mark3-02
mark3-03
foto’s mark kramer
web_2694
foto: rob groot zevert
web_4969

web_4971

web_5053
foto’s: ida groot zevert

 

Accuruimte; Museum 5VEP:
Quinten Dierick // NEO-FOSSIEL
samenstelling Heidi Linck ism Quinten Dierick
Quinten Dierick gebruikt werkprincipes uit de grafiek in zijn beeldende kunst, performance en muziek: herhaling, citaten, mutaties en overdrijvingen worden gebruikt om beeld en geluid te maken. In museum 5VEP toont hij een selectie  van deze werken in de vorm van een installatie, ruimtelijk werk, een geluidsinstallatie en een performance. Dit alles is ontstaan na een werkperiode in de Geheime Bunker, in het najaar 2016. Tijdens de opening van PULSE 14 toonde hij de performance Time-Streched-Material. Deze performance is opgenomen en wordt de rest van de tentoonstelling getoond op een monitor, bij binnenkomst van de ruimte. (Camera: Wim van der Aar)

web_5022
web_5020
foto’s: ida groot zevert
web_2744
web_2709
web_2711
foto’s: rob groot zevert
 web_4986
web_4989
web_4998
web_5047
foto’s: ida groot zevert

 

Paviljoen:
Marjoke van de Plassche // DON’T EVEN ATTEMPT TO TRY THIS AT HOME
samenstelling  Studio Omstand en Marjoke van de Plassche // http://marjokevandeplassche.nl/
Marjoke van de Plassche maakt ruimtelijke objecten, installaties, tekeningen en legt daarmee een link tussen natuurlijke processen, gebruiksvoorwerpen en de menselijke leefomgeving. Haar favoriete medium is schuimrubber. Daarmee maakt ze kopieën van (gebruiks)voorwerpen, enerzijds herkenbaar en vertrouwd, anderzijds vreemd en surrealistisch. Op deze manier construeert ze een nieuw systeem waarin het proces, het object en de ruimte als het ware in elkaar overvloeien.

tekening 5: Marjoke vd Plassche
tekening 5: Marjoke vd Plassche 
web_4961
web_4965
web_4967
web_5075
foto’s: ida groot zevert

 

Trafohuisje Nr.1:
Simone Bennett // THE TRUTH MACHINE // film singel-shot 35 mm – 10 min. (loop)  // soundtrack door Alexander Hacke van Einstürzende Neubauten. 
samengesteld door Studio Omstand  // www.loneproductions.eu/
Kunstenaar en filmmaker Simone Bennett toont ontregelende verhalen in films, foto’s en zeefdrukken. Zonder expliciet te worden drukt ze op zere plekken in de westerse samenleving. THE TRUTH MACHINE is een verstilde film verteld over een auto ongeluk. Voor deze film heeft ze zich laten inspireren door een oude Perzische fabel. De film werd mede mogelijk gemaakt door Het Mondriaan Fonds en Nederlands Fonds Voor De Film. The Truth Machine won de eerste prijs Best Experimental Short Film tijdens Concorto Film Festival Italië in 2014.

web_2756
foto: rob groot zevert
web_5070
foto: ida groot zevert
web_2752
foto: rob groot zevert
web_0352
foto: barbara visscher
web_2770
foto: rob groot zevert

 

gerelateerde kunstenaars PULSE 14

 • Simone Bennett

  Simone also participated at Uitnacht Arnhem 2018: – Simone-Bennett-Overvloed-Uitnacht-Arnhem – arnhemseuitnacht.nl/beeldende-kunst/simone-bennett  

 • Marjoke van de Plassche

    

 • Mark Kramer

  Vier vragen aan curator Mark Kramer, interview door Sietske van Harte, feb. 2017 Mark is curator voor Pulse 13. Hij … Continue reading Mark Kramer

 • Quinten Dierick

  Geheime Bunker werkperiode: sept., okt. 2016 https://nl.pinterest.com/geheimebunker/quinten-dierick/ http://belchkitchen.tumblr.com/