Expositie

PULSE 13

studio omstand

met: Peter Otto, Jeroen Kramer, Aline Eras en Inge Meijer

 

PROGRAMMA: van 4 t/m 26 februari 2017


Paviljoen:
Peter Otto; “Sterrenstof in het Vondelingenluik”:
op 19 feb. las  Peter Otto voor uit eigen werk.
Zondagmiddag 19e februari las Peter Otto een compilatie voor van de verhalen die de buurtbewoners met hem deelden. Vanaf 14.30 uur was het een vol uur genieten van de wispelturigheden en het geloof in hoop dat de bewoners lieten optekenen. De verhalen vormen als het ware de spiegel van de ziel van deze buurt. Vandaar ook de titel: Sterrenstof in het Vondelingenluik. ( zie: https://www.omstand.nl/kunstenaar/peter-otto/)

web-4605

img_2758

web-4572

web-2754

img_2760

 

 

 

Turbinekamers:
Werk van Jeroen Kramer: “Mirror ball – Scenes of the World To Come”.
Het werk is uitgekozen door Mark Kramer:

Sietske van Harte ging in gesprek met Mark Kramer:
Twee broers allebei kunstenaar, is dat toeval?
Ik weet niet of dat toeval is. Ik heb wel creatieve ouders maar die hebben daar nooit wat meegedaan. In ons werk zijn we heel verschillend. Ik ben qua beeldtaal meer van de orde, harmonie en structuur en bij het werk van Jeroen komt alles als een soort orkaan op je af. Dat vind ik fascinerend: dat twee personen uit hetzelfde gezin, bijna identiek opgevoed, zulke verschillende karakters hebben.

Als curator kies je ervoor om werk van je broer Jeroen te laten zien. Waarom juist van hem?
Omdat ik het mooi vind om ons werk een keer samen te laten zien. We liepen allebei al wel langer met de gedachte maar het is er nooit eerder van gekomen. Het werk van Jeroen staat erg ver van mij af maar tegelijkertijd heel dichtbij omdat het mijn broer is.

Bij Pulse is het gebruikelijk dat de kunstenaar eerst zelf exposeert en daarna optreedt als curator. Waarom heb je die volgorde omgedraaid?
Omdat ik met mijn vervolgtentoonstelling graag wil reageren op wat hier nu te zien is. Ik wil een minimale verwijzingen maken naar wat er was. En dat in mijn eigen beeldtaal uiteraard. Hiervoor zal ik tot de opening van Pulse 14 een aantal dagen doorbrengen tussen het werk van Jeroen. Om dit op me in te laten werken en te kijken wat daarvan komt.

Waarna verwijst de titel ‘Mirror ball- Scenes of The World to Come’?
Jeroen is enorm gefascineerd door chaos, destructie en ruïnes. Gefascineerd in positieve zin. Hij gelooft dat er uit de chaos en destructie altijd weer nieuwe en goede dingen kunnen ontstaan.

In de volgende editie van Pulse is werk van Mark Kramer zelf te zien. Voor wie alvast een voorproefje wil:
Bij Dudok in Arnhem is momenteel tot 26 maart 2D-werk van Mark te zien.

web-4630

web-4533

web-4529

web-4625

web-4584

 

 

Accuruimte; Museum 5VEP:
Aline Eras “Collectors items”
tekeningen en verzamelingen van spullen. Vaak spullen die rondom de woning te vinden, maar die iedereen laat liggen; muizen en vogel-lijkjes, schildjes van torren, dikke hommels en andere insecten, steentjes, takjes, dat soort spullen.

web-4621

web-4580

web-4576

img_2811

img_2820
web-2814

 

 

 

Trafohuisje Nr.1:
Inge Meijer – “If You Go Into The Woods Today”
filminstallatie – film-loop 6 min.

web-2866

web-4650

web-2883

img_2570