studio omstand

Expositie van het Apprentice Master project, een initiatief van Kunstpodium T uit Tilburg. Kunstpodium T werkt voor dit Apprentice Master project samen met verschillende gastlocaties in Nederland en België. Het Apprentice Master project bestaat jaarlijks uit 8 edities. Omstand was in het seizoen 2020 / 2021 de gastlocatie van Apprentice Master expo #2 met de titel: Mo|nu|mentum

Met:
Roland Schimmel (master)
Maud Faassen
Britt van den Boogaard
Tycho van Zomeren
Christy Westhovens

De tentoonstelling van Apprentice Master expo #2 was van 6 t/m 28 februari 2021. Hieraan voorafgaand was er een opbouw- annex werkperiode bij Omstand,  van 4 jan. t/m 5 feb. 2021. In het Apprentice Master project worden talentvolle jonge kunstenaars (de apprentices) gekoppeld aan hedendaagse kunstenaars (de master). Samen werken ze aan een nieuwe tentoonstelling. De Apprentice/Master groepen worden zorgvuldig samengesteld. Daarbij wordt o.a. gekeken naar werkwijze, discipline en inhoud. Elk jaar nodigt Kunstpodium T voor dit doel een Yearmaster uit. De Yearmaster van het seizoen 2020/2021 is Anya Janssen. Als ambassadeur en gastcurator van het Apprentice Master project selecteert de yearmaster samen met Kunstpodium T de Masters en koppelen hen aan de Apprentices. In deze tweede expositie van het Apprentice Master seizoen ’20/’21 verzorgden Apprentices Maud Faassen, Britt van den Boogaard, Tycho van Zomeren en Christy Westhovens onder leiding van Master Roland Schimmel een presentatie bij Omstand.


Van het online magazine RIZOOM verscheen een review geschreven door Robin Spijer:
RIZOOM review by Robin Spijer


Vanwege COVID was deze tentoonstelling zeer beperkt toegankelijk. Eigenlijk alleen voor professionals. Daarom is er nu, voor éénieder die deze tentoonstelling heeft gemist,  een videoverslag van dit bijzondere project. De opnames zijn van Django van Ardenne. Hieronder fragmenten uit de video.


 

fragment Roland Schimmel:
fragment Britt van den Boogaard:

 

fragment Tycho van Zomeren:

 

fragment Maud Faassen:
fragment Christy Westhovens:

Ook verscheen er een aparte website van dit project:
Via onderstaande LINK is de volledige expo te zien.
https://www.monumentum.online. 


Auteur Inge Pollet schreef een prachtig stuk over dit project MO|NU|MENTUM, dat is te lezen in het kwartaalblad over: Natuur, kunst en cultuur: Nieuwe Veluwe 1/21.