OP DE HUID

Welkom bij de tentoonstelling: OP DE HUID
van 23 oktober t/m 28 november 2021

Omstand, space for contemporary art
Van Oldenbarneveldtstraat 92 A, Arnhem
presenteert: OP DE HUID

Opening: 23 oktober 2021 vanaf 16.00 uur

Zijn al de werken in deze tentoonstelling op de huid? Heeft video een huid?
Het vertrekpunt voor deze tentoonstelling wordt gevormd door het werk van Jivan van der Ende en Eefje Wijnings; twee kunstenaars met een achtergrond in de mode. Eefje zich verzet tegen iedere vorm van inhoud, betekenis of concept. Ze denkt alleen aan vorm, kleur en textuur. Terwijl Jivan juist het ontstaan van betekenis en de verandering naar inhoud, betekenis of concept onderzoekt. De schilderijen van Robin Speijer passen naadloos in deze tentoonstelling. Geplooide lappen, heel precies geschilderd. In de korte film van Eduards Zarins draagt Zarins een kostuum, beweegt zich in een decor en speelt een rol. De film gaat over beweging creëren en Zarins probeert er zo lang mogelijk van te genieten. Anya Janssen maakt schilderijen waar huid, veel huid op is te zien. En tot slot Marten Hendriks. Hij beschilderd luciferdoosjes en post deze op Facebook.  Je zou willen dat die doosjes schilderijen zijn van twee bij tweeënhalve meter…

Is van alle werken in deze tentoonstelling de huid goed? En is automatisch de huid goed, als het werk goed is? Of werkt het ook andersom? Kun je bijvoorbeeld zeggen: dit is een geweldig schilderij ook al heeft het een afschuwelijke huid. Of: juist omdat dit schilderij een afschuwelijke huid heeft, is het een goed schilderij!

De werken in de tentoonstelling OP DE HUID kwamen hink-stap-sprong tot stand. Ze zullen tegen elkaar ‘opbotsen’ of juist geheime concies met elkaar aangaan.

We zouden het niet anders willen.