Nieuws

TE GAST bij… Bar DE.GROEN: Hans van Houwelingen

studio omstand
Fragment uit de documentaire ‘Tussen Blauwe Golven en Groene Corridor’ – Hans van Houwelingen & ArtezTeam – 2020 – Full HD-video 01:14:07


14 april  2022: TE GAST bij… Bar DE.GROEN: Artist talk met Hans van Houwelingen o.l.v. moderator Fenne Saedt. Zaal en bar open vanaf 19:30 uur, start programma start 20:00 uur. De entree is gratis.

De artist talk is onderdeel van de tentoonstelling ‘Purple Sky and Blue Waves’, te zien bij Omstand t/m 22 mei 2022, elke vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur. Onderdeel van deze tentoonstelling is de documentaire ‘Tussen Blauwe Golven en Groene Corridor’ die Van Houwelingen samen maakte met een groep kunststudenten en jonge kunstenaars, het zgn. ArtezTeam. Aanleiding was het plan van de gemeente Arnhem om het iconische omgevingskunstwerk ‘Blauwe Golven’ (1977) van kunstenaar Peter Struycken te slopen om plaats te laten maken voor een park: de Groene Corridor. De documentaire is het resultaat van een twee jaar durend onderzoek, bestaande uit honderden uren interviews met politici, historici, architecten buurtbewoners etc. Hans komt vertellen over de totstandkoming van deze documentaire en aansluitend over Omgevingskunst: Is omgevingskunst waardeloos? Is een kunstwerk in de openbare ruimte publiek bezit of behoort het iemand toe. Wie is verantwoordelijk?