studio omstand
Sema Bekirovic: Study in a Circular Motion: Alterd Clock, 50 ct. coin- 2016 /
(foto Rob Groot Zevert)

 
 

PULSE 18
van 1 juli t/m 27 aug. 2017
Opening: zaterdag 1 juli, vanaf 16.00 uur

van Oldenbarneveldtstraat 92-A, Arnhem

Tentoonstelling met: J.C.J. van der Heijden (†) , Paul Goede, Louwrien Wijers, MattievanderWorm, Sema Bekirovic, Justin Gosker,Willem de Haan, Annelie Koning, Leon Stoffelen, Anna Spiliotopoulou, Bjørg Linde de Greeff, Ad de Jong, Nabb+Teeri (Fin.)

Iedere zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur en op afspraa via: info@omstand.nl

Studio Omstand presenteert elke maand PULSE; een kunst– en cultuurprogramma op 4 verschillende projectlocaties: Trafohuis Nr.1, Paviljoen, Accuruimte en Turbinekamers.

PROGRAMMA >> PULSE 18


Turbinekamers
J.C.J. van de Heyden (†), Sema Bekirovic, Justin Gosker,
Paul Goede, Louwrien Wijers, MattievanderWorm, Sema Bekirovic, Justin Gosker, Willem de HaanAnnelie Koning, Leon Stoffelen, Anna Spiliotopoulou, Bjørg Linde de Greeff 
But Now, Yet Again / Chapter III
Van juli tot en met augustus in de Turbinekamers het derde en laatste deelin de unieke tentoonstellingenreeks met kunstwerken en installaties van 4 leeftijdsgeneraties. Uitgangspunt van deze tentoonstellingen is dat het heelal voor ons te groot is om in te wonen. Naast het werk van Louwrien Weijers, Paul Goede, Sema Bekirovic en Justin Gosker, tonen we met veel plezier werk van J.C.J. van der Heyden. De kunstwerken van deze generatie zullen aangevuld worden door de jonge, veelbelovende kunstenaars Willem de Haan, Annelie Koning, Leon Stoffelen, Anna Spiliotopoulou en Bjørg Linde de Greeff die met nieuw werk reageren op de afleveringen Pulse 16 en 17.
Samenstelling Mattie van der Worm (curator) i.s.m. Studio Omstand

web-mattievanderworm-beeld-pulse-18
foto MattievanderWorm  -Bezoek Aan Ad- 2017
Accuruimte – Museum 5VEP
Ad de Jong
Freedomislookingatyou
Beeldend kunstenaar Ad de Jong maakt sculpturen die hun vorm krijgen door het gebruik van epoxyhars en fiberglas. Maar het belangrijkste aan deze objecten is de energie die De Jong er aan geeft door het gebruik van kleur. De afgelopen twee maanden heeft Ad de Jong de Geheime Bunker gebruikt als laboratorium voor zijn onderzoek naar de werking van afzonderlijke kleuren en kleurencombinaties. Hij verhuisde zijn hele atelier vanuit Amsterdam naar de geheime locatie van Studio Omstand om er de gehele werkperiode te wonen en te werken. In Museum 5VEP wordt dit experiment voortgezet door de installatie van objecten die in de bunker en de daar omheen liggende natuur zijn ontstaan. De werkperiode van Ad de Jong werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

Curator Heidi Linck voor Studio Omstand

web-bbbunkergeheim
foto Ad de Jong @ Geheime Bunker 2017

Paviljoen
Willem de Haan
2008 Eurocup Revival
Willem de Haan gelooft in de waarde van humor. Daarom functioneert het werk dat hij produceert als een soort eerbetoon aan de grappige en absurde situaties die hij meemaakt in zijn leven, of vaak juist opzoekt. Dagelijkse komt De Haan in absurde situaties terecht die op hun beurt weer interessante vragen oproepen zoals: Waar laat ik een vuilnisbak als deze zelf stuk is. Of: Hoe zou een mooi schilderij moeten reageren op de vele complimenten die het krijgt?
Curator Studio Omstand

web-willemdehaan-europass
Foto Willem de Haan -Europass- 2017

Trafohuisje nr. 1
Nabb+Teeri
Thinking of Invertebrates

Nabb+Teeri zijn twee Finse kunstenaars Janne Nabb en Maria Teeri die hun composities van gelaagde en polymorfe werken baseren op ietwat rommelige ontmoetingen, interacties en fusies tussen de twee artiesten en andere zaken. Naast de gevonden materialen en objecten bevatten hun gestratificeerde, gaasachtige werken overblijfselen van zowel menselijke als niet-menselijke activiteiten. Onderdelen worden gemaakt met 3D-modelling-software of andere digitale technologieën. Een belangrijk kenmerk van de werken is dat de werken gedurende langzame processen van vorm en kleur veranderen en dat deze veranderingen van voorbijgaande aard zijn. Eén van de terugkerende thema’s in deze 30 minuten durende3D-video-animatie uit 2017 is de ontmoeting tussen ongewervelde dieren en andere wezens.
Curator Jeroen Glas voor Studio Omstand

web-nabb_teeri_thinking_of_invertebrates_still_01
foto: Nabb+Teeri  -Thinking of Invertebrates (still-01)-2017

PULSE wordt mogelijk gemaakt door:logo-s-pulse2