studio omstand
filmstill; Dry Run, a portrait of a studio, Video Art | 4:29 min | 2014 | Wouter Huis

PULSE 17
3 t/m 25 juni 2017
Opening: zaterdag 3 juni, vanaf 16.00 uur

van Oldenbarneveldtstraat 92-A, Arnhem.
Iedere zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur en op afspraak via info@omstand.nl

Studio Omstand presenteert elke maand PULSE; een kunst– en cultuurprogramma op 4 verschillende projectlocaties: Trafohuis Nr.1, Paviljoen, Accuruimte en Turbinekamers.

De tentoonstelling deze maand is deels met succes verlengd, met bestaand werk van Paul Goede, Louwrien Wijers, MattievanderWorm uit de vorige PULSE.
De nieuwe deelnemers van Pulse 17 zijn: Sema Bekirovic, Voebe de Gruyter, Justin Gosker, Reinaart Vanhoe, Geert van der Schaaf, Lisa Vieten en Wouter Huis.


PROGRAMMA >> PULSE 17


Turbinekamers:
Sema Bekirovic, Voebe de Gruyter, Justin Gosker, Reinaart Vanhoe, Paul Goede, Louwrien Wijers, MattievanderWorm,
But Now, Yet Again / Chapter II
Tweede deel in een serie van drie tentoonstellingen met kunstwerken en installaties van 4 leeftijdsgeneraties. Uitgangspunt van deze tweede tentoonstelling is dat het heelal voor ons te groot is om in te wonen. Naast het werk van Paul Goede, Louwrien Wijers en MattievanderWorm tonen we In deze tweede presentatie werk van Sema Bekirovic, Voebe de Gruyter, Justin Gosker, Reinaart Vanhoe.
Daar waar Sema Bekirovic (1977) zich laat inspireren door wetenschappelijke ideeën en -concepten en daar op speelse wijze een draai aan geeft, bevraagt Voebe de Gruyter (1960) hoe beslissingen tot stand komen en hoe de omgeving en de objecten daar invloed op hebben. Reinaart Vanhoe (1927) zoekt én overschrijdt de grens van het opmerkzame, waarmee hij verwijst naar het onverklaarbare dat de dingen omringd en Justin Gosker (1980) observeert de alledaagse werkelijkheid zonder een vooropgezet plan en volgt wat zijn verbazing weet te wekken. Samenstelling Mattie van der Worm (curator) i.s.m. Studio Omstand.

web-fotomattievanderworm-2017
foto MattievanderWorm, 2017


Accuruimte – Museum 5VEP
Lisa Vieten
Soft Corners
In het najaar van 2013 werkte Lisa Vieten als gastkunstenaar in de Geheime Bunker. Ze ervoer de omgeving als een extreem veilige, maar ook als een extreem onveilige plek. De harde en ondoordringbare muren van een bunker bieden immers bescherming, maar kunnen evengoed dienen als een gevangenis. Ze staan voor een totale scheiding tussen de wereld binnen en buiten de muren.
In het werk voor Museum 5VEP, Soft corners, stelt Lisa Vieten de vraag in hoeverre overleven zonder bescherming van een omhulling; in de vorm van warmte, muren, een afgeschermde eigen plek, mogelijk is. Ze onderzocht hoe ze met zachtheid, kleur, verbeeldingskracht en beweging de scheidslijn tussen buiten en binnen zo klein mogelijk kan maken. In Soft Corners maakt Lisa duidelijk dat alles wat tegen het leven in gaat, je niet alleen kan verlammen, maar je drang om te leven juist kan versterken. Curator Studio Omstand.

web-lisa-vieten
Lisa Vieten, foto ‘Detail Kaart”, 2017


Trafohuis
Wouter Huis
Dry Run, a portrait of a studio,
Video Art | 4:29 min | 2014
Wouter Huis heeft een uitgesproken interesse voor de grenzen van een ruimte – fysiek, architecturaal of mentaal – Hij produceerde een gevarieerd oeuvre van minimale objecten, foto’s en (video-) installaties en presenteert deze in tentoonstellingen of in de publieke ruimte. Zo toonde hij zijn werk o.a. in de straten van New York, Antwerpen, Marseille, Brussel, Dresden en Praag.
“Dry Run, a portrait of a studio” is een videoregistratie. De scene bestaat uit een decor met een tafel, drie stoelen, drie microfoons en een vel papier en is gefilmd vanuit verschillende hoeken met camerabewegingen die we gewend zijn van actualiteitenprogramma’s. De video wordt doorlopend gepresenteerd zonder een begin of een einde. Curator Jeroen Glas.

web-wouter-huis
filmstill; film van Wouter Huis – Dry Run, a portrait of a studio, Video Art | 4:29 min | 2014 –


Paviljoen
Geert van der Schaaf
Fotografie is Kunstmatig
Geert van der Schaaf kocht in 2010 een polaroidcamera en ontdekte na een tijdje de mogelijkheden van Polaroid om vorm te geven aan zijn werk als kunstenaar. In het Paviljoen presenteert hij een serie polaroids, die ook gebundeld zijn in het boek “A different reality”. Het boek is te koop! Over de tentoonstelling Fotografie is Kunstmatig zegt hijzelf: “Fotograaf en foto scheppen samen een eigen realiteit. Ik ben geïnteresseerd in kunstmatigheid, of, anders gezegd, de verhouding tussen fotografie en werkelijkheid. Techniek vertekent de werkelijkheid en de fotograaf gebruikt allerlei bewuste én onbewuste beweegredenen om de foto te nemen, bepaalde dingen buiten te sluiten of juist tot zijn onderwerp te maken.” Van der Schaaf studeerde aan de AKI (Fine Art – 2014) en exposeerde onder meer in Amsterdam, Nordhorn en in Tokio. Curator Studio Omstand.

geertvanderschaaf-a_different_reality
Geert van der Sschaaf, Polaroid uit de serie “
A different reality”, 2014

PULSE 16 wordt mogelijk gemaakt door:
ALLEMAAL-logo.jpg