studio omstand
Sleeping Architect, een mixed media kunstinstallatie van Fabian Friese (foto:Django van Ardenne)

te zien bij Omstand,
expo: In Medias Res, Ticket to the Future

Openingstijden: vrij, zat, en zondags van 12.00 tot 17.00 uur

Laatste weekend!
t/m zondag 11 dec. 2022

CURATOR
Fenne Saedt

DEELNEMENDE KUNSTENAARS
Lema Ahmadi
Sarjon Azouz
Milla dL
Fabian Friese
Haevan Lee
Daan Peeters
Martyna Pekala
Sally Santana

Ticket to the Future brengt de kunstwerken van acht kunstenaars bijeen die gewaagde toekomstvoorspellingendoen, of (droom)werelden creëren die ver van de onze af lijken te staan. Zij reageren indirect op de grote thema’s die onze tijd domineren, zoals de oorlog in Oekraïne, woningnood, racisme, natuurrampen of depressieve klachten door de corona-epidemie, door nieuwe werelden te scheppen, gemanifesteerd in buitenaardse, verontrustende en soms ronduit dystopische kunstwerken.

 Seet van Hout – Biënnale Gelderland 2019 (foto R. Groot Zevert)

Tot slot,
het is jullie misschien niet ontgaan, Omstand, Plaatsmaken en P–OST hebben een open brief gestuurd aan Museum Arnhem, Museum Het Valkhof en Provincie Gelderland, waarin wij onze zorg uitspreken en met een voorstel komen voor de toekomst van Biënnale Gelderland.
We willen benadrukken dat wij als individuele partners dit voorstel doen en geen enkele andere partij willen passeren met dit voorstel. Daarom hebben we ervoor gekozen om ons voorstel meteen al publiek te maken en te delen. Wat we vooral duidelijk willen maken in deze brief is dat de Biënnale Gelderland bij de Gelderse kunstinitiatieven hoort. Niet bij de musea, voor wie de biënnale een bijzaak lijkt te zijn.
Lees de Open Brief hieronder, of via de link:  Open Brief