Nieuws

DINER-FILMVOORSTELLING in Focus Filmtheater Arnhem

studio omstand

DINER-FILMVOORSTELLING op 17 dec. 2023

The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover van regisseur Peter Greenaway (1989). Een speciale diner-filmvoorstelling in Focus Filmtheater, Arnhem. De voorstelling is onderdeel van de 5-delige reeks de Eetclub van Focus Filmtheater, in december, januari, februari, maart en april. Deze eerste editie is in samenwerking met Omstand in het kader van de expositie Dinner Conversations: four artists, one collective, a chef & his friends. 

De jubileumeditie van de Eetclub bestaat uit vijf zondagavonden in de periode van 17 december 2023 tot en met april 2024. Denk aan lange gedekte tafels, prettig gezelschap, een heerlijke maaltijd en aansluitend een interessante film. Belangstellenden kunnen voor de hele filmreeks intekenen, of per losse editie. Zowel de maaltijd als de film worden kort ingeleid. Op zondag 17 december 2023 is de eerste avond met de klassieker The Cook, the Thief, his Wife and her Lover. Deze eerste avond is een samenwerkingsverband met Omstand in het kader van Dinner Conversations de groepstentoonstelling die gaat over voedsel en eetcultuur. Een van de curatoren van Omstand houdt een korte inleiding over de expositie.

17:30   inloop Eetclub (richtprijs 25 euro excl. drankjes)
18:00   maaltijd wordt geserveerd
19:30   zaal open
20:00   korte inleiding op de film + introductie van het Omstandprogramma Dinner Conversations
20:30   film start (duurt 124 minuten)
22:35   einde film

Eetclubdeelnemers betalen combiprijs. Je kunt je ook (extra voordelig) aanmelden voor de gehele reeks van vijf zondagavonden. Een losse avond bezoeken (op basis van beschikbaarheid) kan natuurlijk ook en het is ook mogelijk om de film te bezoeken zonder het diner. Kies in dat geval voor een normaal ticket. Gebruik voor al deze verschillende mogelijkheden de AANMELDPROCEDURE om te reserveren.

DE FILM
The Cook, The Thief, His Wife & Lover is een meesterlijke film van Peter Greenaway rond tijdloze thema’s als seks, liefde, wraak, decadentie, beschaving en kannibalisme. Elke avond bezoekt de dief Albert Spica (Michael Gambon) in gezelschap van zijn vrouw Georgina (Helen Mirren) en een stel handlangers het luxueuze restaurant Le Hollandais, waarvan hij mede-eigenaar is. Als Georgina op een avond in het restaurant een boekhandelaar ontmoet die zo anders is dan de vraatzuchtige, racistische bruut die haar echtgenoot is, voelt ze zich onmiddellijk tot hem aangetrokken. Er ontstaat een hartstochtelijke relatie waarbij de minnaars elkaar elke avond op een andere plek in het restaurant gepassioneerd liefhebben. De kok is hun helper, en medeplichtige, die telkens voor een veilige plek zorgt waar zij de liefde kunnen bedrijven. Hun romance wordt echter ontdekt. Spica en zijn trawanten nemen op een gruwelijke manier wraak, maar dit is nog kinderspel vergeleken bij hetgeen Georgina haar man voorschotelt…