studio omstand

OMSTAND, space for contemporary art, presenteert:
Spatial Thoughts On Traces Of Human Presence uit de serie Cluster Bubble van 2 april  t/m 30 mei.


Bezoekadres: Van Oldenbarneveldstraat 92 A, Arnhem
De tentoonstelling is GRATIS te bezoeken iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 11.30 tot 17.30 uur. Alleen op afspraak, via time-slots:[tickets]. Groepen kunnen het best apart afspreken; stuur dan een mailtje naar: info@omstand.nl

Covid-19: Safety first. Het actuele veiligheids- en hygiëneprotocol van het RIVM zijn leidend. Kom alleen als je geen corona-klachten hebt.


Deelnemers aan -Spatial Thoughts On Traces Of Human Presence- zijn:
Yair Callender
Vanessa Henn
Sander Breure & Witte van Hulzen
Ricardo van Eyk
Laura Kaminskaité
Jeroen Jongeleen
Evita Vasiljeva
Annegret Kellner

Curatoren: Lieven Hendriks, Fenne Saedt
Productie: Rob Groot Zevert

De ideale ruimte is voor sommige kunstenaars niet die van witte muren en hoge plafonds, maar juist die waar het alledaagse gebeurt: de architectonische ruimte. Een plek waar uitgespuwde kauwgomballen sporen nalaten op trottoirs, door de mens geplante bomen doorwoekeren en transformeren in bijzondere sculpturen, gebouwen afbrokkelen tot ruïnes en nieuwbouwwijken als paddenstoelen uit de grond schieten. Enkel de kunstenaar lijkt in staat hier de schoonheid van te laten zien.

Cluster Bubble is jaarlijks terugkerende serie van groepstentoonstellingen waar telkens een medium uit de kunsten wordt belicht,  zoals fotografie, tekenkunst, kopie-art of bijvoorbeeld installatie-kunst. De naam ‘Cluster Bubble’ is gekozen als reactie op het effect van de samenwerking, waarbij vooral de combinatie van de kunstenaars moet zorgen voor de juiste interactie. Voor ‘Spatial Thoughts On Traces Of Human Presence’, uit deze serie Cluster Bubble, nodigden curatoren Fenne Saedt en Lieven Hendriks negen kunstenaars uit met zeer uiteenlopende ideeën. Wat hun bindt is dat ze zich allen verbazen, onderzoek doen, of met bewondering kijken naar de openbare ruimte en hoe de mens zich hierin beweegt en gedraagt. De verhalen en de zienswijze van de deelnemers aan ‘Spatial Thoughts On Traces Of Human Presence’ zijn speciaal en bijzonder. Ze laten ons nadenken over nieuwe benaderingen voor het publieke domein, maar dan zonder de wrijving of de irritatie die deze plekken zo vaak oproepen. In plaats daarvan tonen de deelnemers stuk voor stuk de kracht en de schoonheid van het moment.

 

 

 


 

 © 2021 Omstand