studio omstand

A l l e   M a c h t   A a n    d e   K u n s t

OMSTAND, presentatieruimte voor actuele kunst, presenteert de tentoonstelling: Alle Macht Aan De Kunst (curator: Albert Van Der Weide).

van 9 maart t/m 21 april 2019
Opening: zaterdag 9 maart 2019 om 16.00
van Oldenbarneveldtstraat 92-A, Arnhem

Open: iedere zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur en groepen op afspraak; mail naar: info@omstand.nl.


Omstand, presentatieruimte voor actuele kunst uit Arnhem zet een nieuwe stap in haar bestaan. In de tentoonstellingsruimtes zijn nieuwe vloeren aangelegd en de ruimtes opgeknapt. Daarmee geven we het startsein voor een nieuwe samenhang in het tentoonstellingsbeleid. Zo wordt de duur van de tentoonstellingen langer en ontstaat er meer ruimte voor het ontvangen en rondleiden van groepen.

Omstand vraagt met regelmaat avontuurlijke gastcuratoren met wortels in de kunstpraktijk een tentoonstelling samen te stellen. Het spits wordt afgebeten door de in Arnhem werkende kunstenaar Albert Van Der Weide:
Kunst heeft een belangrijke invloed op ons leven, vindt Van Der Weide en gaf deze eerste tentoonstelling in de nieuwe reeks de titel: Alle Macht Aan De Kunst. In het oeuvre van Van Der Weide is ‘Alle macht aan de kunst’ een terugkerend thema. Als een maatregel wordt deze naïeve, licht provocerende, agiterende, politieke, persoonlijk en ontregelde zin door Van Der Weide gebruikt op vlaggen, of op gevels van (kunst)gebouwen. Met enthousiasme heeft Van der Weide samen met Omstand de betekenis achter dit motief verder onderzocht. Van Der Weide heeft een multidisciplinaire  tentoonstelling samengesteld met kunstwerken van aanstormend talent tot toonaangevende artiesten, kunstenaars, schrijvers en vormgevers met een nationale en internationale succesvolle praktijk: Alle Macht Aan De Kunst?!

De volgende kunstenaars en kunstdisciplines nemen deel aan deze tentoonstelling: Benjamin Li (conceptueel kunstenaar), Jaap Blonk (stemkunstenaar en muzieknotitie), Arno Arts (archief beeldend kunst), Adriaan Luteijn (choreografie, dans) i.s.m. Inge Theunissen (film),  Ineke Hans (design), Claudia Heinermann (documentaire fotografie en boeken), Monika Dahlberg (sculptuur), André Smits (fotografie/ ARTISTSINTHEWORLD), Amber Ambrose Aurèle (schoenontwerp), Felicita Vos (proza), Jeroen Jongeleen (interventies openbare ruimte) en Rick Kewal Gademan (gedichten).

 

     

     

     
Afbeeldingen: preview uit de publicatie: Alle Macht aan de Kunst /ontwerp Jaap Kroneman.

Programma:
– 9 maart: Opening om 16:00h
– 28 maart: OMSTAND X DE.GROEN. Lezing, optreden en artist-talk met Ineke Hans, Jaap Blonk, Monika Dahlberg en André Smits. Presentatie: Fenne Saedt. Bij BAR.DE.GROEN, Arnhem. Aanvang 20:00h
– 14 april: Concert Jaap Blonk & Stevko Busch bij Omstand op het Transformatorplein 32. Aanvang 15:00h
– 21 april: Finnisage vanaf 15:00h


Meer informatie via  www.omstand.nl
Alle Macht Aan De Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door: