Kunstenaar

Wendy White

www.wendywhite.net

Het werk van Wendy White bestaat uit schilderkunst, beeldhouwkunst en installaties en provoceert als het ware de traditionele schilderkunst. Het werk is doordrongen van iconografische karakters, grote schrijf- en sportmerken en door de kunstenaar voorzien van een persoonlijke beeldtaal. Haar werken gaan over historische perioden in de Amerikaanse cultuur, de stedelijke omgeving en straatelementen, waarbij thema’s als consumentisme en gender worden gecombineerd met verwijzingen naar sociale subculturen. Ze gebruikt hiervoor vaak fluorescerende kleuren zowel opgebracht door penseel als spuitpistool, samen met ruimtelijke elementen zoals balken of andere 3D-vormen, waardoor haar werk ontsnapt aan de klassieke dynamiek van het tweedimensionale. Allemaal met het doel een relevante visuele benadering te creëren.

Wendy White (1971, Deep River CT, VS, woont en werkt in New York City), heeft een BFA van het Savannah College of Art and Design en een MFA van Mason Gross School of the Arts aan de Rutgers University. Haar werk wordt over de hele wereld getoond, van Peking tot Japan, van L.A. tot New York en in Europa op plekken als Parijs, Madrid en Berlijn. Zij wordt vertegenwoordigd door Van Horn, Düsseldorf. Haar werk is opgenomen in vaste collecties als het Detroit Institute of the Arts; The High Museum NYC; RISD Kunstmuseum; Museum Goch; Saks Fifth Avenue; Taguchi-kunstcollectie.

Activiteiten van Wendy White binnen Omstand

  • SOWIESO

    Mortiz Neuhoff Colin Penno (front) Joel Roters (back) Hadassah Emmerich Nils Bleibtreu Sibylle Czichon   The exhibition SOWIESO took place … Continue reading SOWIESO