Kunstenaar

Sibylle Czichon

sibylleczichon.com
Muurschildering / installatie in het glazen huisje bij Omstand. Onderdeel vd expo SOWIESO (foto Django van Ardenne)

Het werk van Sibylle Czichon gaat over haar fysieke aanwezigheid tot het geschilderd beeld, in verhouding tot de symboliek in de schilderkunst. Haar schilderijen zijn samengesteld uit texturen en patronen die voortkomen uit ritmische opeenvolgingen van bewegingen, cijfers en symbolen. Ze maakt daarbij gebruik van verschillende hulpmiddelen en basisafdrukmethoden voor het maken van afbeeldingen, zoals plakband, sponzen, rakels of kleinformaat doeken, die op de afbeeldingen worden gestempeld. Het zijn de bouwstenen van de schilderijen die wisselen van vorm en uiterlijk naarmate het werk vordert. Voor Czichon is het belangrijk om een ​​grote verscheidenheid aan schilderkunstige informatie te tonen en deze samen te voegen. Als een spel van oneindige veranderingen die iedere keer opnieuw kan worden gecombineerd maar toch als één geheel kan worden gezien. Gefascineerd door de flexibiliteit die het schilderen haar biedt onderzoekt Czichon nieuwe mogelijkheden als muurschilderingen of site specific installaties.

Sibylle Czichon (1989, woont en werkt in Düsseldorf en Keulen) studeerde Fine Art aan de Kunstakademie Düsseldorf waar ze Meisterschüler werd in de klas van Prof. Katharina Grosse en van prof. Andreas Schulze. Ze deed al een aantal solotentoonstellingen in Keulen, Düsseldorf, Essen en Milaan. In 2021 kreeg ze de kans om te werken aan het “MUR BRUT-project” op de parkeerplaats van de Kunsthalle Düsseldorf, waar ze live voor publiek schilderde.

Activiteiten van Sibylle Czichon binnen Omstand

  • SOWIESO

    Mortiz Neuhoff Colin Penno (front) Joel Roters (back) Hadassah Emmerich Nils Bleibtreu Sibylle Czichon   The exhibition SOWIESO took place … Continue reading SOWIESO