Kunstenaar

Sarah Dietz

sarahdietz.nl

De werken die Sarah maakt zijn nauw verbonden met haarzelf. Vaak toont het een innerlijke wereld die te maken heeft met angst, kwetsbaarheid, ongemak en melancholie. In haar werk is ze op zoek naar de emotionele niet-tastbare werkelijkheid, waar we allemaal mee te maken hebben maar die in dit digitale tijdperk soms moeilijk te vinden is.

Haar werk bestaat voornamelijk uit tekeningen. Tekenen is heel belangrijk voor haar, het is een manier om alles wat zij ervaart begrijpelijk te maken. De daadkracht, de directheid en de meditatieve aspecten die het medium voor haar vertegenwoordigen voegen een extra laag toe aan de onderwerpen die ze in haar werk vaak gebruik .

Ook het arbeidsintensieve karakter van het werk en het feit dat je duidelijk kunt zien hoeveel tijd erin is gaan zitten, dragen daaraan bij. Ook verzamelt Sarah oude foto’s, boeken, meubels enzovoort. Ze vind het fascinerend hoe iets de tijd tastbaar kan maken en je voor een fractie van een seconde een gevoel van verbondenheid en angst kan geven. Aspecten hiervan gebruik ze vaak in haar werk. Soms een patroon, een kleur, maar vaak gewoon het gevoel dat het oproept.


Sarah Dietz – (Nog geen titel), 2023

Activiteiten van Sarah Dietz binnen Omstand