Kunstenaar

Rob Bouwman

www.robbouwman.com
Behang Nocuttinlines WP01-1×4 Studio Omstand – 700 x 450 cm – speciaal ontwikkeld voor de expo TURBULENTIE (2023) Op de achterwand: Untitled (p0222021) 180x145cm oil/alkyd wood (2021)

(1981, NL) woont en werkt in Haarlem. Hij studeerde in Groningen aan de Minerva en aan het Frank Mohr Instituut en in New York City aan the School of Arts and Sciences at Hunter College (CUNY). Hij nam deel aan verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland, waaronder aan Prospects & Concepts tijdens Art Rotterdam en aan It’s a Small World After All bij C & H gallery, Amsterdam. Zijn werk is meerdere malen genomineerd geweest voor de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst en bevindt zich in verschillende particuliere en openbare collecties.

De schilderijen van Bouwman lijken abstracte beelden, maar zijn dat niet. Zijn werken gaan over het beheersen van de paradigma’s van kleur en vorm, waarbij de gevoelige genuanceerde kleurformaties aan de schilder nieuwe, hedendaagse abstracties onthullen. Daarmee krijgt het idee van het sublieme een herwaardering.

Activiteiten van Rob Bouwman binnen Omstand