Kunstenaar

Rens Pörtzgen

www.rensportzgen.nl

Rens Pörtzgen – seizoenssalade, 2023

Rens Pörtzgen (1989, Rotterdam—NL) is chefkok en kijkt graag naar eten als een manier om mensen op hun gemak te stellen. Als kok richt hij zijn blik op zowel het verleden als het heden en toont met de manier waarop hij ingrediënten gebruikt respect voor het milieu, de natuur, zijn vakmanschap en onze cultuur. Zijn stijl van koken zou je kunnen omschrijven als modern en zou ook gemakkelijk geïnterpreteerd kunnen worden als pretentieus. Echter, zijn enige doel is om producten op een aantrekkelijke en respectvolle manier te presenteren.

Samen met Matthieu Reijnoudt en Atelier Fig. vormde Rens gedurende de tentoonstelling De Chef & his Friends van pop-up restaurant ‘Bar Accu’. Voor deze gelegenheid was ‘Bar Accu’ elke vrijdag van 16.00 tot 23.00 geopend voor publiek, in de accuruimte van Omstand. Met gebruik van humor en absurdistische elementen werd voor de bezoeker een avondje uit eten in scène gezet, in de vorm van een heus diner waarin zowel de ingrediënten voor de maaltijd als de oude accuruimte van de voormalige elektriciteitsfabriek centraal stonden.

 

Activiteiten van Rens Pörtzgen binnen Omstand