Kunstenaar

Rein Jelle Terpstra

www.reinjelleterpstra.nl

Rein Jelle Terpstra onderzoekt de relaties tussen perceptie, herinnering en geschiedenis door middel van dia-installaties en boeken. Zijn werk is opgenomen in verschillende collecties, waaronder de collectie van de SFMOMA (San Francisco), MoMA Library (New York), EYE Film Museum (Amsterdam), Nederlands Fotomuseum (Rotterdam) en het Getty Research Institute (Los Angeles). In het voorjaar van 2017 heeft Terpstra een Smithsonian Artist Research Fellowship in Washington, D.C. gedaan om meer onderzoek te doen naar het project RFK Funeral Train – The People’s View.

Bij Omstand toonde hij Nabeelden – Album van de niet gemaakte foto, 2002-2021: Vele professionele fotografen dragen een foto met zich mee in hun geheugen: een gebeurtenis of een moment dat ze wel zagen, maar niet op foto hebben vastgelegd. Omdat het moment te belangrijk was, of omdat het moment juist als te onbeduidend werd geacht. Soms blijft dit waargenomen moment je achtervolgen als een hardnekkig nabeeld. Via een QR code wordt je naar de website geleidt  waar de fotografen deze ervaring met je delen.

 

Activiteiten van Rein Jelle Terpstra binnen Omstand

  • GEEN DADEN MAAR WOORDEN

    GEEN DADEN MAAR WOORDEN door Gastcurator: Korrie Besems Een tentoonstelling over vormen van taal in de beeldende kunst samengesteld door gastcurator Korrie Besems. Besems geeft taal een prominente plek binnen haar eigen artistieke praktijk. Dit gegeven vormde daarmee een belangrijke … Continue reading GEEN DADEN MAAR WOORDEN