Kunstenaar

Niels Post

nl.wikipedia.org/wiki/Niels_Post

Niels Post (1972) is beeldend kunstenaar die werkt met taal, letters, tekst en het medium video. Tezamen met de Rotterdamse kunstenaar Jeroen Bosch is Post hoofdredacteur van het kunstweblog Trendbeheer dat  wordt beschouwd als ‘het grootste Nederlandse weblog over kunst en cultuur’.  Centraal thema in zijn werk is zijn creatieve omgang met het publieke domein en de openbare ruimte.

Zo behaalde de ludieke installatie Erasmusbrug 1 ruime aandacht in de media. Voor dit werk lijmde Post op illegale wijze een brievenbus tegen de Erasmusbrug te Rotterdam. Na 9 weken werd de brievenbus weer verwijderd, en waren er in totaal 122 poststukken bezorgd. Een ander werk dat de verfrissende omgang van Post met de openbare ruimte typeert is het werk Polyester pleerol waarbij hij wc-rollen plaatste op verschillende wildplasplekken in Rotterdam.
Voor zijn project ON SPAM zaagt hij uit populieren multiplex de afzonderlijk letters die samen de onsamenhangende zinnen vormen die de meesten van ons wel herkennen als spam. Hij geeft ze opnieuw prijs aan de openbaarheid, maar nu op gebouwen en ramen in het publieke domein: “Spam is extreem herkenbare taal omdat iedereen met een internetverbinding er mee te maken krijgt, tegelijkertijd bungelt het onderaan de tekstuele voedselketen. Er ontstaat een schoonheid wanneer je iets dat niet veel meer is dan computer-gegenereerd tekstafval op een heel arbeidsintensieve werkwijze tot beeld maakt. Daarom laat ik mijn houten letters niet uitvoeren bij een lasersnijder maar zaag ik elke letter met de hand in mijn atelier.”

Activiteiten van Niels Post binnen Omstand