Kunstenaar

Moritz Neuhoff

www.moritzneuhoff.de

Brushstrokes (dot grid, spectraal), 2021, acryl op canvas, 200 x 180cm, courtesy Hengesbach Gallery (foto Django van Ardenne)

 

 

Moritz Neuhoff verkent de abstracte schilderkunst, als in een experimenteel laboratorium. Hij implementeert een verscheidenheid aan verschillende benaderingen en van gekleurde materialen en verbindt deze met elkaar, op een grandioze, objectieve manier. Daarbij kan je je afvragen of dit levendig geschilderde bestaan niet is ontstaan door een complexe machine, in plaats van een mensenhand. Wat van een afstand een enorme uitbarsting van gekleurd materiaal lijkt, kan van dichtbij gezien worden als een oppervlakkige, nauwelijks waarneembare delicate kleuring van het canvas. Een illusie van complexe patronen, waardoor de kijker onzeker kan zijn over zijn/haar eigen gezichtsvermogen. Niet alleen de kleurwaarden en tinten van de verf, maar ook het licht en de ruimte worden ongrijpbaar. De schilderkunstige beweging van overlappende en veranderende niveaus, het iriserende en zwervende licht en de ondefinieerbare stralende kleuren creëren een picturale belevenis. (vrije vertaling, naar een tekst van Rolf Hengesbach)

Moritz Neuhoff (1987, Osnabrück, woont en werkt in Berlijn) studeerde Fine Art aan Academie Münster (D), wordt vertegenwoordigd door Hengesbach Gallery, Wuppertal en toont zijn werk in heel Duitsland, en ook daarbuiten.

Activiteiten van Moritz Neuhoff binnen Omstand

  • SOWIESO

    Mortiz Neuhoff Colin Penno (front) Joel Roters (back) Hadassah Emmerich Nils Bleibtreu Sibylle Czichon   The exhibition SOWIESO took place … Continue reading SOWIESO