Kunstenaar

Machteld Rullens

machteldrullens.com

Machteld Rullens verzamelt kartonnen dozen en voorkomt dat ze worden vernietigd. Deze functionele objecten verzamelt ze voor hun rol als omhulsel, beschermer en boodschapper. Met behulp van kunsthars verzadigt ze de dozen en geeft ze daarmee een krachtig en lang leven. Het proces duurt vaak weken of maanden, waarbij Rullens zich elke opeenvolgende handeling van het aanbrengen van een nieuwe laag en de momenten eromheen tussen de lagen kleur en hars herinnert, als de concentrische ringen van een boom.

Machteld Rullens (1988, woont en werkt in Den Haag, NL) studeerde aan de KABK Den Haag, Sint Lucas Gent en bij Piet Zwart Instituut Rotterdam. In 2019 ontving Rullens de Nederlandse Koninklijke Prijs voor Moderne Schilderkunst. Dit jaar heeft ze haar eerste soloshow in de VS. Haar werk wordt vertegenwoordigd door Martin van Zomeren, Amsterdam.

Activiteiten van Machteld Rullens binnen Omstand

  • SOWIESO

    Mortiz Neuhoff Colin Penno (front) Joel Roters (back) Hadassah Emmerich Nils Bleibtreu Sibylle Czichon   The exhibition SOWIESO took place … Continue reading SOWIESO