Kunstenaar

Joel Roters

joelroters.tumblr.com

Joel Roters maakt structuren die verwijzen naar tekens en markeringen uit ons dagelijks leven zonder ze direct te citeren. Doorboorde gaten worden gecombineerd met onregelmatige contouren, gladde oppervlakken met poreuze, en vermindering van kleur richt het zicht op de vorm. In een persoonlijke ontmoeting, met het werk zelf, ontstaat hierdoor een onverwachts verassende vertrouwdheid.
Roters’ maakt schilderijen op klein formaat, die gaan over figuur en ondergrond, vorm en textuur, oppervlak en materiaal. Door middel van verwijdering creëert hij nieuw picturaal oppervlak. Nauwkeurig, met zorg behandeld materiaal tot in de derde dimensie. Zijn reliëfs zijn kunstsierraden, kostbare stukken gemaakt van gewone bouwmaterialen als gipsplaten, spaanplaten of gecoate isolatie platen. Meestal afzonderlijk, soms ook in combinatie met elkaar. De beelden die op deze manier ontstaan verwijzen naar geometrische, kunsthistorische, modellen, maar de behandeling en de combinatie van materialen overtreffen het bekende en creëren zo een nieuw perspectief op de wereld.
Joel Roters (1986 Kaiserslautern) woont en werkt in Essen, Duitsland. Studeerde in Karlsruhe aan de Akademie der Bildenden Künste, waar hij Meisterschüler werd bij Prof. Erwin Gross. Studeerde verder in Bretange, Frankrijk, aan de Ecole Supérieure des Beaux-Arts de Quimper. In 2019 won hij de DEW21 Kunstpreis 2019 op Dortmunder U. Zijn werk wordt inmiddels vertoond in binnen- én buitenland.

Zie ook:
https://www.instagram.com/j.roters

 

 

Activiteiten van Joel Roters binnen Omstand

  • SOWIESO

    Mortiz Neuhoff Colin Penno (front) Joel Roters (back) Hadassah Emmerich Nils Bleibtreu Sibylle Czichon   The exhibition SOWIESO took place … Continue reading SOWIESO