Kunstenaar

Jan Verhaeghe

www.janverhaeghe.com
Jan Verhaeghe is conceptueel kunstenaar en tentoonstellingsmaker. Hij onderzoekt de relaties tussen de kunstenaar, het kunstwerk en de kijker:

Zijn uitdrukkelijke voorliefde voor ‘taalbeelden’ wordt mede ingegeven door zijn erg geringe voorliefde, misschien zelfs afkeur voor kleur. De constante oververzadiging van de nooit aflatende beeldenstroom die ons langs steeds meer kanalen overspoeld. Die ene zin, de schaarse woorden op een witte muur, zwart op wit, meer hoeft beeld voor Verhaeghe niet zijn. Laat hem er maar lang genoeg naar kijken, tot niet alleen de boodschap maar ook de uitgepuurde grafiek zich aandient en hij zich kan laven aan beeldleegte. Als het gefluister van een geliefde dat och zoveel aangenamer is dan het luidkeels geschreeuw van de massa. En dat in de wetenschap dat het zwijgen niet kan worden verbeterd, aldus Willem Elsschot.

Activiteiten van Jan Verhaeghe binnen Omstand

  • GEEN DADEN MAAR WOORDEN

    GEEN DADEN MAAR WOORDEN door Gastcurator: Korrie Besems Een tentoonstelling over vormen van taal in de beeldende kunst samengesteld door gastcurator Korrie Besems. Besems geeft taal een prominente plek binnen haar eigen artistieke praktijk. Dit gegeven vormde daarmee een belangrijke … Continue reading GEEN DADEN MAAR WOORDEN