Kunstenaar

Hadassah Emmerich

www.hadassahemmerich.com

Lichaam en identiteit, het zintuiglijke, het sensuele, het erotische en het exotische: het zijn vaak terugkerende thema’s in het werk van Hadassah Emmerich. De sensualiteit van haar schilderkunst zit niet alleen in het oppervlak van het (erotische) beeld, maar ook in haar verfijnde kleurgebruik en technische uitvoering. Sinds 2016 werkt Emmerich met een schildertechniek, waar ze met behulp van stencils inktafdrukken maakt op canvas, papier of een muur. Een verwijzing naar de beeldtaal van reclame en de pop-art. Ze creëert beelden die het vrouwelijk lichaam zowel esthetiseren als problematiseren. Zo slaagt Emmerich erin om, met deze paradox van gelijktijdige aantrekking en afstoting, het kijken echt provocerend te maken.
(tekst door Nina Folkersma)

Hadassah Emmerich (1974 Heerlen NL, woont en werkt in Brussel BE), behaalde haar M.A. in Fine Art aan Goldsmiths College, Londen. Haar werk wordt voornamelijk getoond in Nederland en België maar ook in de rest van Europa, de VS en Indonesië. Haar werken wordt vertegenwoordigd in collecties van o.a. het Bonnefantenmuseum, Kunstmuseum Den Haag; Museum Voorlinden, Museum Arnhem, en meer.

Zie ook:
https://welikeart.nl/kunstenaar/hadassah-emmerich/

Activiteiten van Hadassah Emmerich binnen Omstand

  • SOWIESO

    Mortiz Neuhoff Colin Penno (front) Joel Roters (back) Hadassah Emmerich Nils Bleibtreu Sibylle Czichon   The exhibition SOWIESO took place … Continue reading SOWIESO