Kunstenaar

Jack Engelbrecht

www.jackengelbrecht.com

Jack Engelbrecht
Jack Engelbrecht is geboren in 1996 in Centurion, Zuid-Afrika en opgegroeid in Zweden. Op zevenjarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland. Hij studeerde FineArt aan Artez in Arnhem.
Voor Jack ligt de sleutel tot het begrijpen van iets in de herhaling. Dat is hoe hij contact maak met de wereld. Zijn authenticiteit ligt in gretigheid om te denken: “Ik wil ook zo zijn” of “Ik wil dat ook ervaren”. In de queeste om de ander te worden, onderzoekt hij het narratieve systeem, zoals bijv. de focalisatie (*), die het mogelijk moeten maken om, voor een kort moment, een andere te worden. Met vragen als: Waar eindigt het individu, waar ligt de grens tussen het karakter en de mens en kan de replica meer zijn dan het origineel? Of zoals Jack zelf zegt: “Voor mij is de replicatie zoveel spannender dan het origineel. Ik zal nooit proberen origineel te zijn, ik wil altijd liever iets anders zijn”.

* term uit de verteltheorie waarmee de relatie wordt aangegeven tussen de instantie door wiens ogen het vertelde gezien wordt en dat wat gezien en verteld wordt.

 

Activiteiten van Jack Engelbrecht binnen Omstand