Kunstenaar

Stephanie Jack Engelbrecht

www.stephanieengelbrecht.nl

Stephanie Jack Engelbrecht
Stephanie Jack Engelbrecht is geboren in 1996 in Centurion, Zuid-Afrika en opgegroeid in Zweden. Op zevenjarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland. Hij studeerde FineArt aan Artez in Arnhem.
Voor Stephanie Jack ligt de sleutel tot het begrijpen van iets in de herhaling. Dat is hoe hij contact maak met de wereld. Zijn authenticiteit ligt in gretigheid om te denken: “Ik wil ook zo zijn” of “Ik wil dat ook ervaren”. In de queeste om de ander te worden, onderzoekt hij het narratieve systeem, zoals bijv. de focalisatie (*), die het mogelijk moeten maken om, voor een kort moment, een andere te worden. Met vragen als: Waar eindigt het individu, waar ligt de grens tussen het karakter en de mens en kan de replica meer zijn dan het origineel? Of zoals Stephanie Jack zelf zegt: “Voor mij is de replicatie zoveel spannender dan het origineel. Ik zal nooit proberen origineel te zijn, ik wil altijd liever iets anders zijn”.

* term uit de verteltheorie waarmee de relatie wordt aangegeven tussen de instantie door wiens ogen het vertelde gezien wordt en dat wat gezien en verteld wordt.

 

Activiteiten van Stephanie Jack Engelbrecht binnen Omstand

  • Ernstig Geschikt! 2019

    de foto’s zijn van Robin Meijer, tenzij anders vermeld.   Programma Ernstig Geschikt! Editie 2019 Van Oldenbarneveldtstraat 92-A, Arnhem Ernstig Geschikt! is de Best Graduates Tentoonstelling van Omstand.  Jaarlijks te zien in september bij Omstand. Dit jaar presenteren 8 Fine … Continue reading Ernstig Geschikt! 2019

  • Ernstig Geschikt! 2019

    foto: Justine van den Berg     Met: Stephanie Engelbrecht (ArtEZ Arnhem) / Alex Beaujon (ArtEZ Arnhem) / Lisette van Hoogenhuyze (HKU, Utrecht) / Annï Mertens (HKU, Utrecht) / Kim Gromoll (MAFAD, Maastricht) / Froukje de Boer (MAFAD, Maastricht) / … Continue reading Ernstig Geschikt! 2019