Colin Penno onderzoekt het vlak van het schilderij als een sculpturale kwaliteit in de ruimte, bijna als een anti-schilderij. Zijn denkbeeldige vormen lijken willekeurig tot stand te komen maar worden zorgvuldig voorbereid en gecomponeerd op de computer en via tekeningen, waarbij hij een sterke dynamiek ontwikkelt tussen de werken onderling. Bedrukte stoffen dienen als basis voor de vele lagen die zichtbaar worden opgeslagen en overleven in onzichtbare lagen. Penno brengt de verf aan op de werken die op de grond liggen, ze liggen in het begin vaak lang horizontaal, voetafdrukken en andere sporen wijzen daarop. Ook zijn er rasterpunten zichtbaar die doen denken aan zeefdrukprocessen, maar die handmatig door Penno worden aangebracht. Ondanks alle de nauwkeurige voorbereidingen beschouwd Penno het productieproces vooral als toevallig en juist dat bepaald het bestaansrecht.
Colin Penno (1980, Mühlheim a.d. Ruhr, woont en werkt in Essen, Duitsland), studeerde graphic design en fotografie aan de Folkwang University of Arts in Essen (2010), en vrije kunst aan de Kunstakademie Düsseldorf in de klas van Georg Herold en Martin Gostner (2015). Zijn werk wordt inmiddels nationaal en internationaal gewaardeerd met solotentoonstellingen in Düsseldorf en Keulen maar ook in Brussel, Moskou, Los Angeles en New York.
De groepstentoonstelling SOWIESO was een internationaal uitwisselingsprogramma van hedendaagse schilderkunst, door kunstenaars voornamelijk uit de regio’s Arnhem, Düsseldorf en het […]