Kunstenaar

Anouk van Zwieten

anoukvanzwieten.nl

 

Voor Anouk van Zwieten draait haar werk draait om de spanning tussen figuratie en abstractie, waarbij ze de focus legt op geschilderde details van realistische, herkenbare objecten. Door de jaren heen zijn details getransformeerd tot snelle ritmische lijnen en schilderachtige gebaren. Het is de suggestie van een vorm die de aantrekkingskracht van het beeld bepaalt, niet de herkenning van het oorspronkelijke realisme. Daarmee wordt het schilderij een plek waar sporen bij elkaar komen, een soort ‘plaats delict’. Tussen het detail en het grote geheel ontstaan door persoonlijke associaties en eigen interpretaties nieuwe beelden met nieuwe betekenissen.

Anouk van Zwieten (1991, Amsterdam), studeerde in 2017 af aan de HKU in Utrecht. Daarna volgenden residenties in Duitsland en Portugal. Ze exposeert haar werk in binnen- en buitenland.

Also look at: studio-visit-anouk-van-zwieten

Activiteiten van Anouk van Zwieten binnen Omstand

  • SOWIESO

    De groepstentoonstelling SOWIESO was een internationaal uitwisselingsprogramma van hedendaagse schilderkunst, door kunstenaars voornamelijk uit de regio’s Arnhem, Düsseldorf en het […]