studio omstand
Mirka Farabegoli (Mirka is blicking her eyes)

 

Onze laatste resident was Mirka Farabegoli, die in 2009 afstudeerde aan de afdeling Fine Art van ArtEZ Arnhem. Ze werkt voornamelijk op het gebied van tekenen en prentkunst.
Als allerlaatste resident organiseerde Mirka een groepstentoonstelling in de Geheime Bunker op 10 and 11 augustus 2019. Met deelnemende kunstenaar: Mirka Chocola (Mirka Farabegoli), Krista Burger, Jakob Diehl, Quinten Dierick, Rob Groot Zevert, Jeroen Huisman, Carel Lanters, Rosalie van Oorschot, Omar Salem, Aracelly Scheper, Max Kuiper en Hans de Wolf. Via een geheime doorgang aan de achterkant van de bunker kon je naar binnen. Je werd door een gids opgehaald en naar de plek gebracht. Je moest van te voren aanmelden via een e-mail om een ​​plekje te reserveren voor deze show. ’t Publiek werd van harte uitgenodigd voor de groepstentoonstelling in De Geheime Bunker: Kom naar Toxic Bunker in de Geheime Bunker op 10 and 11 augustus en vier de veerkracht van de kunstenaar!
Toxic Bunker: De kunstenaar als kakkerlak.
Het is een twijfelachtig cliché dat vaak wordt herhaald; het idee dat kakkerlakken een nucleaire aanval kunnen overleven. Maar het is een bewezen feit dat kakkerlakken zeer veerkrachtig zijn en zich makkelijk aanpassen wanneer ze worden blootgesteld aan extreme omstandigheden. Hetzelfde kan gezegd worden over de kunstenaar. De Homo Artisticus lijkt een soort te zijn die zeer flexibel is en van een ongekende veerkracht. De soort lijkt immuun te zijn voor kritiek of beschuldigingen van populistische aard in relatie tot een nog groter gebrek aan liquide middelen. Kunstenaars zijn taai en gaan niet weg.
Aan de andere kant zou je ook kunnen zeggen dat kunstenaars een kwetsbare soort zijn; een soort die een specifieke habitat nodig heeft en een zekere gevoeligheid heeft voor de moderne samenleving. Een kunstenaars-residentie biedt mogelijkheden en biedt de kunstenaar ruimte en tijd om de eigen kunstpraktijk te onderzoeken.
De Geheime Bunker van Omstand is zo’n plek.

 

 

gerelateerde kunstenaars WERKPERIODE MIRKA FARABEGOLI