Nieuws

GEHEIME BUNKER – resident: Thijs Linssen

studio omstand
THE CAVE – Installatie uit 2015 – Mixed media (foto; Thijs Linssen)

Thijs Linssen residency Geheime Bunker |
15 maart – eind april 2017

Residency
De afgelopen jaren hebben diverse kunstenaars op uitnodiging van Studio Omstand een residency in de Geheime Bunker doorgebracht. Kunstenaars, uit alle disciplines van beeldende kunst, worden voor een werkperiode van maximaal 2 maanden uitgenodigd. Het werkproces is te volgen op Pinterest. Tevens wordt de mogelijkheid geboden werk dat ontstaat n.a.v. deze werkperiode te tonen in Museum 5VEP als onderdeel van het tentoonstellingsprogramma PULSE. Ook dit seizoen starten we weer een reeks. Voor het eerst zijn  kunstenaars uitgenodgd die via een zg.Open Call (viaTransArtist) hun interesse voor deelname kenbaar hadden gemaakt. Curator Heidi Linck selecteerde in overleg met Studio Omstand voor 2017 vijf (inter)nationale kunstenaars in de Geheime Bunker.

Thijs Linssen nieuwe artist-in-residence
Thijs Linssen uit Arnhem bijt het spits af en start zijn werkperiode in het vroege begin van de lente. Zijn werkperiode duurt voort tot eind april. Volg zijn onderzoek op Pinterest: https://nl.pinterest.com/geheimebunker/
Linssen laat zich in zijn werk inspireren door de grens tussen fictie en realiteit, die ons in films en in de digitale media vrijwel onzichtbaar wordt gemaakt. Door in te zoomen op die grens, verandert deze in zijn werk van een dunne scheidslijn in een grote tussenruimte, waarin fictieve beelden en feitelijke objecten elkaar ontmoeten en in elkaar overvloeien. De Geheime Bunker is als object waar het publiek alleen via de social media toegang toe heeft dan ook precies de interessante plek om zijn onderzoek over de werkelijkheid voort te zetten.

Artist-in-residence project Geheime Bunker
Studio Omstand runt een unieke residency: de Geheime Bunker, een vervallen militaire atoombunker, verscholen op een plek aan de uiterste rand van Arnhem. De exacte locatie houden we geheim. De Bunker heeft de maat van een kleine sporthal. Het is er grimmig, koud en donker en het ruikt er nog altijd naar kerosine. Buiten de bunker is het kalm, groen en idyllisch. Behalve een caravan,  zijn er geen voorzieningen. De Bunker is een overblijfsel uit de Koude Oorlog en onderdeel van een grotendeels ondergronds netwerk van pijpleidingen om militaire luchthavens van kerosine te kunnen voorzien. Aan een van deze tracés ligt de geheime Bunker waaraan de NAVO de codenaam 5VEP (5-Victor-Echo-Papa) gaf.

T/m 2018 hebben we  nieuwe deelnemers geboekt. Mocht je desondanks je interesse voor deelname kenbaar willen maken, stuur dan een berichtje naar  info@omstand.nl o.v.v. deelname Geheime Bunker Project.