studio omstand

State of Cling is de titel van een nieuwe, bijzondere tentoonstelling bij Omstand, van 15 januari t/m 13 februari 2022. De eerste van dit jaar, onder curatorschap van Syzygy_collective.

De OPENING staat gepland voor a.s. zaterdag 15 januari van 14.00 tot 17.00 uur. Natuurlijk onder voorbehoud. Volg onze berichtgeving. We houden je op de hoogte.

WAAR
Omstand — space for contemporary art Van Oldenbarneveldtstraat 92 A, Arnhem

OPEN
vrij, zat, en zondags van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak, alleen voor groepen, mailto: info@omstand.nl

Syzygy is een collectief van drie generaties vrouwelijke kunstprofessionals die hun krachten hebben gebundeld: Brieke Drost, Sibylle Eimermacher en Mireille Tap. De naam Syzygy slaat op het moment waarop drie hemellichamen zich in een rechte lijn ten opzichte van elkaar bevinden en beïnvloeden, zoals tijdens een zonsverduistering. Als collectief zijn ze toegewijd aan het intuïtieve, intieme, zachte en  verbindende. Kwetsbaarheid zien ze als kracht!
Voor deze groepstentoonstelling heeft het Syzygy kunstenaars uitgenodigd die hun waarden delen binnen concepten, materialiteit, beeldtaal en gebaar om op deze manier de verbinding met elkaar aan te gaan.

Ana Navas
Brieke Drost
Hanna Mattes
Janne Schimmel
Mireille Tap & Thomas Bürger
Mitchel Peters
Niamh Porter
Nora Aurrekoetxea
Sibylle Eimermacher & Iwan Boverhof

State of Cling is het moment waarop dingen bij elkaar komen en op hun plek vallen, gepaard gaand met een hoge klank, scherp en breekbaar, om samen te resoneren. De afgelopen periode, meteen vanaf het nieuwe jaar is er gewerkt aan deze opmerkelijke  tentoonstelling. We hopen, als het mag, jullie te verwelkomen en samen te resoneren op de opening van 15 jan. aanstaande. Maar…
we zijn wel gebonden aan de Covid regels. Covid-19: Safety first. Het actuele veiligheids- en hygiëneprotocol van het RIVM zijn leidend. Houd de socials en/of onze website in de gaten voor de laatste berichtgeving hierover. En,
kom alleen als je geen corona-klachten hebt.