studio omstand
Projcetlocatie Omstand,
v. Oldenbarneveldtstraat 92A, Arnhem

 

 

PULSE is een maandelijks terugkerend kunst- en cultuurprogramma van Studio Omstand, met tentoonstellingen, lezingen, film, video en performances, eten&drinken, op verschillende projectlokaties rond het Transformatorplein.

PULSE is nog te zien t/m zondag  25 oktober, elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Kom naar de van Oldenbarneveldtstraat 92 A, Arnhem,

PULSE 1:

 

De Turbinekamers
“PAGES 1”
Jaap Kroneman en Lieven Hendriks
De Turbinekamers zijn de voormalige machinekamers in het bedieningsgebouw van de PGEM. 4 geschakelde ruimtes van elk 4,5 x 5 meter. %,5 meter hoog. Elke ruimte is voorzien van een groot rolluik. Met opzet zijn deze kamers rauw gelaten, er zijn geen sporen ‘wegggepoetst’.  Kunstenaars-curatoren worden uitgenodigd om in de Turbinekamers een cyclus van het eigen werk en vervolgens werk van anderen te tonen.

In PAGES #1 wordt het recente werk van Jaap Kroneman geconfronteerd met recent werk van Lieven Hendriks. Een pingpongwedstrijd waarbij de bal nooit uitgaat. Volgend jaar de tweede set, waarin het dan recente werk van Lieven Hendriks geconfronteerd zal worden met dan recente en dan minder recent werk van Jaap Kroneman onder de titel PAGES #2. Curator: Jaap Kroneman // Zie ook : www.galerievangelder.com/artists/kroneman3.html en www.lievenhendriks.com.

foto; Links Lieven Hendriks, Rechts Jaap Kroneman; foto L. Hendriks

De Accuruimte / Museum 5VEP
“Split // Sliced // Staged”
Mirjam Kuitenbrouwer
Museum 5VEP maakt onderdeel uit van PULSE. Het is de oude acuu-werkplaats in het bedieningsgebouw in het voormalig hoofgebouw van de PGEM. Deze is voortaan in gebruik als museumzaal. Het eerste project is Museum 5VEP.
5VEP is de NAVO-codenaam voor de Geheime Bunker, waar zinds 2012 kunstenaars op uitnodiging van Studio Omstand voor een werkperiode verblijven. In deze volstrekt andere museale context wordt het werk getoond dat in deze bunker ontstond.

Mirjam Kuitenbrouwer was in 2013 resident in de Geheime Bunker. Zij combineerde een diepgravend onderzoek naar de historie van de bunker met fotografische experimenten met daglicht, kleur en grijswaarden. Hieruit ontstond een persoonlijke interpretatie van deze plek waar zij ons met een wandvullende installatie in “Split // Sliced // Staged” deelgenoot van maakt. Curator: Heidi Linck. Zie www.geheime-bunker.nl en www.mirjamkuitenbrouwer.nl

foto; Split // sliced // staged © 2015 Mirjam Kuitenbrouwer

[click to enlarge]
WEB-uitnodiging-PULSE[1]-1A