studio omstand

In Your Touch, I Remain

Omstand, space for contemporary art
Van Oldenbarneveldtstraat 92 A, Arnhem
presenteert: In Your Touch, I Remain

In Your Touch, I Remain is de titel van de tentoonstelling, volgend op de eerste artist-in-residence periode bij Omstand, van onze eerste artist-in-residence: Narges Mohammadi (1). In Your Touch, I Remain is een samenwerking van Omstand met sonsbeek 20→24 (2) en onderdeel van de programmering van sonsbeek 20→24 manifestatie force times distance, on labour and its sonic ecologies en opent tijdens het afsluitende weekend van deze manifestatie.

Opening: 28 augustus 2021 \ 16:00-21:00

Deelnemende kunstenaars:
Riun Jo
Emmeline de Mooij
Solenne Tadros
Suyoung Yang
Narges Mohammadi

 

Elke zomer biedt Omstand een kunstenaar de unieke mogelijkheid om een tentoonstelling te realiseren, in combinatie met een verblijf- en werkperiode. De kunstenaar in kwestie wordt gevraagd te reflecteren op het eigen werk in relatie tot de tentoonstelling omstandigheden en de ruimtes van Omstand en uitgenodigd om (deels) nieuw werk te maken en/of nieuwe inzichten uit te testen. Onderdeel van deze werkperiode is een presentatie bij Bar De.Groen i.h.k.v. DE.GROEN X OMSTAND.  Omstand heeft gekozen om voor dit project de samenwerking op te zoeken met Sonsbeek20→24. De keus voor een deelnemende kunstenaar is in gezamenlijkheid bepaald in samenspraak met de curator van Sonsbeek20→24. In dit geval Amal Alhaag.

Narges Mohammadi presenteert na een 6 weken lange residency nieuw werk en een performance in een groepstentoonstelling met kunstenaars Riun Jo, Suyoung Yang, Solenne Tadros en Emmeline de Mooij.  In Your Touch, I Remain onderzoekt het ‘residu’ als verbindende schakel tussen het verleden en het nu, als testament van de vormende impact van vorige generaties op onze realiteit. Vanuit Mohammadi’s benoeming van het ‘residu’ als de in ons lichaam achtergebleven sporen van onze (voor-)ouders benaderd de tentoonstelling thema’s rondom ‘the bodily’, aanraking en intimiteit, memorie, huid, polyfonie en tactiliteit.  Tijdens de tentoonstelling  In Your Touch, I Remain vindt een rondetafelgesprek plaats waarbij de kunstenaars met het oog op ‘daar waar we vandaan komen’,  met hun ouders reflecteren op hun werk en hun kunstpraktijk.

 

agenda:

28 augustus 2021
Opening van 16:00-21:00

29 augustus ~ 26 september 2021 / EXPO
De tentoonstelling is te bezoeken elke vrij-zat-zon. van 12:00-17:00

18 september 2021
Rondetafelgesprek met deelnemende kunstenaars × ouders gemodereerd door Nazmiye Oral en schriftelijk gedocumenteerd door Melisa Can.

23 september 2021
Artist-talk bij Bar De.Groen i.h.k.v. DE.GROEN X OMSTAND, o.l.v. moderator Fenne Saedt.

(Volg de updates via social media)

 


(1) Narges Mohammadi

Narges Mohammadi (Den Haag) is kunstenaar, curator en DJ. Na haar studie kunstgeschiedenis, moderne- en hedendaagse kunst aan de Universiteit van Utrecht, studeerde ze Beeldende Kunst aan de KABK in Den Haag. Haar artistieke praktijk komt voort uit een positie van in-betweenness – een zogenaamde tussenruimte ingebed in culturele geschiedenissen, die ze vertaalt naar installaties en sculpturen. Haar werken kenmerken zich door een spel met geuren, kleuren, symbolen en gewoonten van verschillende culturele erfgoederen. Door eenvoudige en breed toegankelijke materialen te gebruiken in een omgeving die ze schijnbaar ontgroeid zijn, laat ze verschillende ervaringen van het ‘thuis’ samenkomen. Naast haar artistieke praktijk werkte ze als freelance curator voor o.a. (A)WAKE, New Radicalism en Queering the Church en maakt ze onderdeel uit het internationaal kunstenaarscollectief Beuys Bois. Haar werk is o.a opgenomen in de collectie van Museum Voorlinden en de Art Collection van het Amsterdam UMC. Website: https://www.nargesmohammadi.com

 


(2)
Sonsbeek20→24
sonsbeek20→24 is een kunstmanifestatie in de openbare ruimte en op verschillende locaties in Arnhem en omstreken. Aan de hand van de thema’s arbeid en het ‘sonische’ (geluid, muziek, oral history) wil sonsbeek feit en fictie over Arnhem en de regio in verband brengen met verhalen wereldwijd. Met een keur aan nationale en internationale kunstenaars, denkers én zeker ook publiek wordt betekenis gegeven aan lokale en mondiale verschuivingen op het terrein van politiek, economie en technologie. Door kritisch naar het verleden te kijken en te luisteren naar alternatieve geschiedenissen en aspecten van gender, identiteit, ras en diaspora, onderzoekt sonsbeek20→24 en de betrokken kunstenaars modellen voor de samenleving van de toekomst. De tentoonstelling sonsbeek20→24 loopt van 2 juli t/m 29 augustus 2021. Website: https://www.sonsbeek20-24.org

 

sonsbeek 20→24 curator team: onder leiding van / in samenwerking met Amal Alhaag
Productie: Rob Groot Zevert (Omstand)
Tentoonstelling manager: Stein van der Ziel
Grafic Design: Kexin Hao


In Your Touch, I Remain wordt ondersteund door: