Nieuws

SET! op de Arnhemse Uitnacht – Kunstfilms en filmkunst in Focus Filmtheater – gratis toegang

studio omstand
afbeelding: Dating Applicatie (2018) Michiel Ubels / 4K Video, 39 minuten
(bekijk de teaser op >> https://vimeo.com/270089540)

 

Datum:     25 januari 2019
Waar:        Focus Filmtheater >> Zaal 3 (2e etage) | 19:30 en 21:30 uur |
Wat:           SET! op de Arnhemse Uitnacht (Kunstfilms en filmkunst)

G R A T I S   T O E G A N G

Tijdens de Uitnacht zijn in Focus Filmtheater 11 korte films te zien geïnspireerd op het thema ‘film set’. Met(kunst)films van Berndnaut Smilde, Caitlin Hulscher, Donna Verheijden, Douwe Dijkstra, Johannes Langkamp, Jon Rafman, José Miguel Biscaya, Michiel Ubels, Mischa Leinkauf & Matthias Wermke, Persijn Broersen & Margit Lukács en Wouter Venema.
Vier kunst en cultuur tijdens de 2e editie van de Arnhemse Uitnacht op vrijdag 25 januari 2019. Gedurende de hele avond én nacht kun je genieten van diverse evenementen en programma’s verspreid over de binnenstad van Arnhem. De bijdrage van Omstand, onderdeel van het programma SET in Focus Filmtheater:

‘Dating Applicatie’ (2018) van Michiel Ubels (film 39.00 min. NL / Engels ondertiteld) Michiel is net afgestudeerd aan de kunstacademie en samen met zijn vriendin / assistent vertrekt hij voor twee maanden naar Zwitserland om de opnames van een blind date te monteren. Via online dating apps heeft hij twee onbekenden gevonden en samengebracht in een hotelkamer voor een romantische eerste ontmoeting. Vanaf de eerste aanraking tot aan de sensuele hoogtepunten wordt alles aangestuurd door een presentator met een microfoon en een stapel instructiebriefjes.

Michiel Ubels (1989) is een onafhankelijke Nederlandse filmmaker/kunstenaar. Met zijn eindexamenfilm ‘De Koning van de Waanzin’ won hij de TENT Academy Award 2016 voor beste afstudeerfilm van 2016. Onhandige interacties, falen, donkere humor en seksuele spanning waarin het onderscheid tussen fictie en documentaire onduidelijk is zijn terugkerende elementen in al zijn films.