Nieuws

Open Call kunstveiling – Samen in actie voor Oekraïne!

studio omstand

Omstand stuurt dit bericht door namens het warme culturele netwerk uit Arnhem:

 

Beste collega’s,

Net als elders in Nederland organiseren ook kunstenaars in Arnhem een kunstveiling t.b.v. giro 555 – Samen in actie voor Oekraïne. Via kunst, muziek en theater willen we onze steun betuigen aan inwoners van Oekraïne en hen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd. Met de veiling van kunstwerken en artiesten die spelen voor een bijdrage ‘in de hoed’, laten we vanuit Cultureel Arnhem onze stem horen en geven daarmee de landelijke actie via Giro555 een impuls. Via deze oproep nodigen we beeldend kunstenaars uit Arnhem en omgeving op 1 of 2 kunstwerken beschikbaar te stellen voor deze kunstveiling.

Waar & wanneer
De veiling vindt plaats in de Eusebiuskerk in Arnhem, op zaterdag 26 maart van 13.00 tot 15.00 uur. Voorafgaand aan deze veiling is er gelegenheid om het werk te bekijken, van 10.00 tot 13.00 uur. En op donderdag 24 en vrijdag 25 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

Doe je mee?
Kunstenaars kunnen bijdragen door 1 à 2 kunstwerken gratis ter beschikking stellen. Bovendien wordt je gevraagd zelf het startbedrag te bepalen, het minimum bedrag dat je werk moet opbrengen. Als deze minimale prijs niet wordt gehaald wordt het werk niet verkocht.
En ook belangrijk om te weten: Deelname is op eigen risico en het werk is niet verzekerd!

De opbrengst gaat 100 % naar Giro 555
Publieke donaties kunnen ter plekke gestort worden in de digitale collectebus. Cd’s en eigen publicaties en dergelijke kunnen ook worden  aangeboden voor dit goede doel. Bovendien kunnen muzikanten, singer/songwriters, artiesten, woordkunstenaars, dansers, schrijvers e.a. zich aanmelden voor een (kort) optreden. Stuur hiervoor een bericht naar: info@kunstveilingukrainearnhem.nl

Aanmelden
Beeldend kunstenaars kunnen zich aanmelden door onderstaand formulier te downloaden, in te vullen en te mailen naar: info@kunstveilingukrainearnhem.nl
Open het formulier en typ je informatie in de cellen. Vul een kruis in bij * van je keuze en sla het document op met je naam in de bestandsnaam. Stuur het formulier, samen met  één of twee duidelijke afbeeldingen van je werk, als JPEG-formaat (max. 4 mb). Zet je naam en de titel in de bestandsnaam. Insturen kan t/m aanstaande vrijdag 18 maart. De foto’s worden op ons BLOG geplaatst en gebruikt voor de veiling.

aanmeldformulier

Opbouw
De kunstwerken kunnen worden gebracht op 22 maart van 10.00 tot 17.00 uur. De opbouw van de tentoonstelling is de volgende dag, op 23 maart.
We hopen natuurlijk dat je werk wordt verkocht. Als dat niet het geval is, kan je het werk na de veiling ophalen, op 26 maart tussen 16.00 en 17.00 uur  (Zorg zelf voor verpakkingsmateriaal)

Blog / info
Actuele informatie vind je op https://kunstenaars-voor-ukraine-arnhem.blogspot.com/ Op Instagram kan je ons vinden en delen via #arnhemartistsforukraine

Samenvatting / schema
– t/m vrijdag 18 maart: Aanmelding insturen
– 22 maart: Werk inleveren van 10 – 17 uur, Eusebiuskerk Arnhem
– 23 maart: Inrichting en opbouw van de tentoonstelling
– donderdag 24 maart: Kijkdag van 10 – 17 uur
– vrijdag 25 maart: Kijkdag van 10 – 17 uur
– zaterdag 26 maart: Kijkdag van 10 – 13 uur
– zaterdag 26 maart: Veiling in de Eusebiuskerk Arnhem, van 13 –  15 uur
– zaterdag 26 maart: Ophalen v/h niet verkochte werk tussen 16 – 17 uur

We hopen op jullie bijdrage voor de acute steun die nodig is voor zowel mensen op de vlucht, als voor hen die achterblijven. We horen graag van je!

Rob Voerman,
Dorota Roszkowska,
Carel Lanters,
Hanneke  de Jong,
Eef Veldkamp,
Caco Verhees,
Jeroen Huisman

 

N.B.
We zoeken nog vrijwilligers. Zowel voor de opbouw als tijdens de tentoonstellingsuren zoeken we mensen die ons willen ondersteunen.  En heb je een ander idee waarmee je wilt bijdragen? Laat het ons weten: info@kunstveilingukrainearnhem.nl