studio omstand
fotocollage Max Kuiper voor de Geheime Bunker (fotografie Max Kuiper)

Studio Omstand beschikt over een voormalige atoombunker aan de rand van de stad, verborgen in het bos.  Studio Omstand zet de Geheime Bunker in als ruimte voor experiment en programmeert deze bunker vanuit de hedendaagse beeldende kunst waarbij kunstenaars via werkperiodes van ongeveer 6 weken ter plekke reageren op het duistere gebouw, zijn verleden en op thema’s die er een relatie mee hebben zoals ‘verborgen’ en ‘geheim’ en ‘identiteit van de plek’.
Max Kuiper,
werkt met beeld, geluid en tekst in vele projecten, waaronder ‘Les Horribles Travailleurs’ en ‘z\w\a\r\t magazine’. De activiteiten van het geluidsproject ‘Les Horribles Travailleurs’ bestaan uit het maken en uitbrengen van geluidscollages en composities; optredens; installaties en het organiseren van evenementen en samenwerkingsverbanden. Het ‘z\w\a\r\t magazine’ is een persoonlijk kunstenaarstijdschrift met elementen als fotografie, collage, materialen, geluid, tekst, video, installaties en tentoonstellingen. Het concentreert zich op de verfijning van het veelomvattende begrip ‘zwart’.
Zijn werkperiode in de Geheime Bunker wil Max Kuiper gebruiken om het gebouw te doorgronden – onder meer door middel van geluid en foto’s. Het verblijf zal uitmonden in een speciale aflevering van ‘z\w\a\r\t magazine’, waarin naast visuele elementen ook geluid ook een rol zal spelen.
Curator Heidi LInck i.sm. Studio Omstand
Werkperiode duurt  van 1 maart t/m 15 april 2018 en is te volgen op Pinterest/Max Kuiper.
Meer informatie over Max via maxkuiper.com/