Projecten

PULSE

22 February 2018

PULSE

Studio Omstand presenteert elke maand PULSE; een kunst- en cultuurprogramma met tentoonstellingen, lezingen, film, video, performances, eten & drinken. Op verschillende projectlocaties rond het Tranformatorplein.
Adres: Van Oldenbarneveldtstraat 92 A te Arnhem

plattegrond-PULSE-liggend-01
Plattegrond adres: ingang Broekstraat, rand van Verschuerwijk.

 

Hieronder een overzicht van de verschillende projectlocaties:

Paviljoen (1):
Een glazen gebouw van tweedehands bouwmaterialen naar een ontwerp van Susanne Nagtegaal. Entreegebouw en ontvangstruimte bij openingen, tentoonstellingsruimte en huiskamer voor de buurt. Samenstelling programma studio Omstand

Accuruimte (2):
De oude accuwerkplaats in het bedieningsgebouw, het voormalig hoofdgebouw van de Provinciale Geldersche Electriciteits Maatschappij (PGEM). De accuruimte is voortaan in gebruik als museumzaal. Ons eerste project Museum 5VEP.  5VEP is de NAVO-codenaam van de Geheime Bunker, waar sinds 2012 kunstenaars op uitnodiging van Studio Omstand voor een werkperiode verblijven. In deze volstrekt andere museale context wordt het werk getoond dat in deze bunker ontstond.
Curator: Heidi Linck (Naast Museum 5VEP is Heidi ook curator voor de Geheime Bunker)

Turbinekamers (3):
De voormalige machinekamers in het bedieningsgebouw van de PGEM. 4 geschakelde ruimtes van elk 4,5 x 5 meter, 5,5 meter hoog. Elke ruimte is voorzien van een groot rolluik. en zijn met opzet rauw gelaten, er zijn geen sporen ‘weggepoetst’. Onder de naam ‘STAND’ vragen wij kunstenaars-curatoren om in de Turubinekamers een cyclus van aan elkaar gekoppelde tentoonstellingen te organiseren. Eerst met eigen werk, vervolgens met werk van anderen.
Diverse curatoren: voor PULSE 6 is dat Lieven Hendriks

Trafohuisje (4):
Trafohuisjes zijn een bekend fenomeen. Bij de ingang van de wijk – hoek Westervoortsedijk / van Verschuerwijk – staat er ook één. Deze is echter niet meer in gebruik. Studio Omstand gaat het gebouwtje gebruiken voor presentatiedoeleinden. Kunstenaars en tentoonstellingsmakers Jeroen Glas & Sybille Eimermacher zijn gevraagd dit gebouwtje te programmeren. Onder de titel ‘Beeldverhouding’ worden videokunst, installaties en performances geprogrameerd, die zich op de een of ander manier tot het huisje, de directe omgeving of tot het medium zelf verhoudt; inhoudelijk of formeel. Beeldverhouding gaat een relatie aan met het omliggende plein (360:1), de video en het scherm (4:3), HD (16:9), de performer en het publiek (1:1). Curatoren: Jeroen Glas en Sibylle Eimermacher / studio Omstand