studio omstand

(foto; Split // sliced // staged © 2015 Mirjam Kuitenbrouwer)

 

De accuruimte presenteert: Museum 5VEP

Mirjam Kuitenbrouwer

Split // sliced // staged

Opening: zaterdag 3 oktober, aanvang 16.00 uur

Afsluiting: zondag 25 oktober, aanvang 15.00 uur


Museum 5VEP
De oude acuu-werkplaats in het bedieningsgebouw, het voormalig hoofgebouw van de PGEM is voortaan in gebruik als museumzaal. Het eerste project Museum 5VEP. 5VEP is de NAVO-codenaam voor de Geheime Bunker, waar zinds 2012 kunstenaars op uitnodiging van Studio Omstand voor een werkperiode verblijven. In deze volstrekt andere museale context wordt het werk getoond dat in deze bunker ontstond.
Mirjam Kuitenbrouwer was in 2013 resident in de Geheime Bunker. Zij combineerde een diepgravend onderzoek naar de historie van de bunker met fotografische experimenten met daglicht, kleur en grijswaarden. Hieruit ontstond een persoonlijke interpretatie van deze plek waar zij ons met een wandvulldene installatie in Split // sliced // staged deelgenoot van maakt.

Curator: Heidi Linck

Zie www.geheime-bunker.nl en www.mirjamkuitenbrouwer.nl


Museum 5VEP maakt onderdeel uit van PULSE een maandelijks terugkerend kunst- en cultuurprogramma van Studio Omstand, met tentoonstellingen, lezingen, film, video en performances, eten&drinken, op verschillende projectlokaties rond het Transformatorplein. Adres: van Oldenbarneveldtstraat 92A Arnhem, ingang Broekstraat, rand van Verschuerwijk.
PULSE 1:
Geopend op zondag 4, zaterdag 10, zondag 11, zaterdag 17, zondag 18, zaterdag 24, zondag 25 van 12.00 tot 17.00 uur
Opening: zaterdag 3 oktober, aanvang 16.00 uur
Afsluiting: zondag 25 oktober, aanvang 15.00 uur